En noget speciel politisag, der involverer en dansker, er dukket op fra den thailandske ferieby Pattaya. Her er en gruppe på 32 hovedsagligt ældre udlændinge ved en razzia med politi og soldater blevet anholdt. Alt sammen fordi de spillede kortspillet bridge.

Flere internationale medier, herunder BBC, Daily Mail og Bangkok Post beskriver den specielle sag, hvor den store gruppe udlændinge, hvoraf flere er pensionister, blev anholdt ved en razzia på en bridge-klub i den thailandske ferieby.

Og noget tyder på, at det har været under ret dramatiske omstændigheder, de 32 medlemmer af bridge-klubben blev anholdt.

De 26 mænd og seks kvinder blev nemlig taget under en razzia, hvor både politi og soldater rykkede ind. Det beskriver Bangkok Post.

Den store indrykning og de efterfølgende anholdelser skal være kommet af, at en lokal person i Pattaya skulle have klaget til korruptionsmyndighederne i Thailand.

Bøde for at have 120 spillekort
Det betød, at aktionsgruppen rykkede ind onsdag og anholdt de manger personer, hvor der skulle være en enkelt dansker blandt, foruden 12 briter, tre nordmænd, tre svenskere, to australiere.

Alle de anholdte er blevet løsladt igen, men har fået en bøde på 5.000 thailandske baht svarende til omkring 934 kroner.

Politiet har umiddelbart ikke fundet penge blandt de anholdte. Og dermed kan de ikke give dem straf for at drive gambling - specielt fordi bridge er et spil om point og ikke om penge - argumenterede formanden for bridge-klubben.

Bøden på de 5.000 baht kommer sig af, at det ifølge thailandsk lov er ulovligt at være i besiddelse af mere end 120 spillekort - en lov som ifølge Bangkok Post har eksisteret siden 1943.

SONGKRAN

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for BT, at den danske mand var involveret. De bekræfter også via den danske ambassade i Thailand, at han er blevet løsladt.

Pattaya.
Pattaya.
Vis mere