En dansk turist er onsdag fundet død i en lejlighed, som han lejede i landsbyen Barangay nær Barreto i Filippinerne. Det skriver den lokale netavis inquirer.net. Udenrigsministeriet kan endnu ikke bekræfte dødsfaldet, men undersøger sagen.

Der er tilsyneladende tale om en 48-årig dansk mand, som blev fundet liggende på sin sofa ved ni-tiden onsdag morgen lokal tid. Lejlighedskompleksets vicevært, som fandt liget, fortæller, at den danske turist havde klaget over mavesmerter og dehydrering dagen forinden. Han nægtede imidlertid at tage på hospitalet for at få det tjekket med den begrundelse, at han ingen penge havde til at betale for hospitalsregningen.

Mario Cortez, en lokal embedsmand i Barreto, oplyser til inquirer.net, at den danske mand ankom til landet i november sidste år med et ferie-formål, og at han skulle have været rejst tilbage 28. februar.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at man har bedt det danske konsulat i hovedstaden Manila om at få bekræftet dødsfaldet.

Ifølge det lokale politi viser de foreløbige undersøgelse ikke tegn på en forbrydelse, men at den 48-årige dansker snarere er død af naturlige årsager.