Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En dansk statsborger er død i Colombia. Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice overfor BT.

»Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er død i Colombia. De pårørende er underrettet. Vi kan ikke udtale os yderligere, da vi har tavshedspligt i personsager,« lyder det fra Udenrigsministeriet.

Ifølge Colombia Reports blev den danske statsborger, der angiveligt er en 41-årig mand, skudt i Medellin, Colombias næststørste by.

Den danske mand blev dræbt få gader væk fra Parque Lleras, der er byens centrale plads for udenlandske turister, skriver Colombia Reports. Han blev ifølge det colombianske medie blevet skudt direkte i hovedet og døde på stedet. Danskeren havde få minutter inden stået alene på gaden og angiveligt ventet på nogen, da gerningsmanden kom forbi og begyndte at tale til ham. Kun få minutter efter blev det dødbringende skud affyret. Det lykkes drabsmanden efterfølgende at flygte, og politiet har ingen ide om motivet for drabet.

På blot to uger er tre udlændinge blevet skudt ned i Medellin, og drabene sker på et tidspunkt, hvor mordsagerne peaker i byen. I juni alene har man set en stigning på 27 procent, mens stigningen i maj var helt opppe på 80 procent.

Volden skyldes, at forskellige narkobander kæmper om at kontrollere byen. Meddelin har nemlig været base for fremstilling og salg af kokain lige siden 1980'erne, hvor den verdenskendte narkobaron Pablo Escobar styrede sine foretninger herfra. Efter Escobars fald kæmper forskellige grupperinger nu om magten.

 

Andre læser også