Er du i Barcelona? Har du set noget? Skriv til os på 1929@bt.dk eller på vores side på Facebook.

»Min søster så en mand med pistol,« lyder det fra en danske kvinde, som befandt sig i Barcelona torsdag aften, da en varevogn pløjede ind i folk på Ramblaen.

Veronica Lemus og hendes søster måtte løbe for livet, da de gik tur på den populære gågade Ramblaen i det centrale Barcelona torsdag eftermiddag. De gemte sig under en disk på et grøntsagsmarked, da gerningsmanden løb forbi.

»Min søster og jeg var tæt på gerningsmanden. Jeg har aldrig i mit liv troet, jeg skulle opleve det. Vi så folk blive kørt ned,« lyder det chokeret fra Veronica Lemus, som oplevede terrorangrebet i Barcelona på nærmeste hold, og som har været i kontakt med BT på Messenger.

Indtil videre er tre mennesker meldt dræbt i det, myndighederne betegner som et terrorangreb, men det endelige dødstal er endnu usikkert. Flere spanske medier skriver om helt op til 13 dræbte. Omkring 20 meldes kvæstede.

Foto: Privat/ Facebook
Vis mere

26-årige Veronica Lemus er lige nu på besøg hos sin søster, som bor i den spanske storby, og de to kvinder kom gående på Ramblaen, da de så en hvid varevogn komme kørende meget stærkt.

»Vi går stille og roligt på Ramblaen, da folk begynder at skrige. Pludselig ser vi en varevogn køre stærkt. Folk smider alt, hvad de har,« fortæller hun.

De to danske kvinder løber ind på et nærliggende grøntsagsmarked, hvor de tror, de er i sikkerhed.

»Vi ser, folk lukker ned (for deres boder, red.). Pludselig ser min søster en mand med en pistol.«

Hendes søster, som kan spansk, fortæller hende, at de må gemme sig, og de to kvinder søger tilflugt hos en sælger på markedet, som lader dem gemme sig under hans disk.

Der sidder de i omkring 15 minutter, men Veronica Lemus fortæller, at hun i situationen mistede al fornemmelse af tid.

Foto: SOCIAL MEDIA
Vis mere

De kommer først frem igen, da politiet siger, at det er sikkert. Herefter bliver de bedt om at forlade området.

»Vi så grædende børn og børnefamilier. De eneste, jeg kan tænke på er, hvordan de har det.«

Politiet har afspærret området og bedt personer i butikkerne ved Ramblaen om at blive indenfor.

Den catalanske redningstjeneste beder folk om at holde sig væk fra den centrale plads Plaza Catalunya, og man har anmodet om at få metro- og togstationer i området lukket.