Du kender sikkert frustrationen. Du står utålmodigt i en kilometerlang kø med børneskrig i baggrunden og venter på at få lov til at købe dine varer. Du har valgt at bruge de smarte nye selvscannings-kasser, fordi du tror, du sparer tid. Men ak. Halvdelen af kasserne melder 'fejl', og når du endelig er gået i gang med at bippe aftenens måltid ind, møder du verdens måske mest irriterende besked på skærmen: 'Afvent godkendelse'. Og du tænker: 'Hvordan kan man ikke opfinde noget smartere end det?'

Nu tager opfinderen selv bladet fra munden. Og han er ligeså frustreret som du og jeg.

Canadiske David Schneider, der opfandt selvscannings-kassen i 1980'erne, var en tur i supermarkedet Walmart, hvor han prøvede sin egen opfindelse. Og han var ikke glad.

Det fortæller han til australske news.com.au.

»Det burde ikke kunne ske. Maskinerne burde vide, hvad de skal gøre i sådanne situationer,« siger David Schneider og henviser til den klassiske føromtalte situation, hvor skærmen viser: 'Der mangler godkendelse'.

»Bare det, at det kræver en medarbejder, der kommer hen og afhjælper problemet, er en skandale,« siger han og fortæller, at første gang, han introducerede kasserne til en butik i USA, blev han blot grinet lige op i hovedet af cheferne, og troede, at det aldrig ville blive en succes.

Trods børneproblmerne er selvscannings-kasserne blevet en verdensomspændende milliard-forretning og en kæmpe succes. I Danmark har blandt andre Føtex haft dem i deres butikker siden 2011.

Men til David Schneiders store ærgrelse får han ingen bid af kagen. For i 1990'erne blev han nødt til at sælge sin opfindelse for ikke at gå bankerot.

»Jeg har løst så mange problemer for folk, men ikke fået en krone ud af det,« siger David Schneider, der dog fik nok til at købe et hus og en bil i byen Toronto.

Til David Schneiders store ærgrelse kunne han læse, at hans opfindelse, Optimal Robotics, blev solgt til Fujitsu en del år senere for 190 millioner kroner.

Den canadiske opfinders største fortrydelse er dog ikke pengene. Det er i stedet, at han ikke længere er med på sidelinjen.

David Schneider peger stadig på ét bestemt problem, som supermarkeder stadig mangler at løse. tyveri.

I Australien har man nemlig fjernet den irriterende godkendelses-besked. Men det har blot resulteret i en stigende antal tyverier. Han peger på, at man stadig ikke løst gåden om at gøre det nemt at handle ind og samtidig gøre det sikkert for butikkerne.