Mandag var det præcis et år siden, at danske Anja Ringgren Lovén verden over blev kendt som en helt, fordi hun satte sig for at redde en lille, nigeriansk dreng, der af lokalsamfundet blev stemplet som heks og udstødt. Missionen lykkedes, og nu starter den lille dreng i skole.

Anja gav drengen navnet Hope, og det stærke og rørende billede af de to sammen begyndte at sprede sig med lynets hast sidste år.

Tusindvis af mennesker verden over viste interesse for 'heksebarnet' og for Anja. Og nu er der godt nyt.

Vis mere

Den lille dreng, der for et år siden knapt lignede en, som var i stand til at overleve, ser nu sund og rask ud. På Facebook skriver Anja Ringgren Lovén, at han starter i skole i denne uge.

'Den 30. januar 2016 startede jeg en rednings-mission sammen med David Emmanuel Umem, Nsidibe Orok og vores nigerianske hold. En rednings-mission, der gik viralt. Og i dad er det præcis et år siden, at verden lærte en lille dreng ved navn Hope at kende,' skriver Anja Ringgren Lovén, inden hun afslutter:

'I denne uge starter han i skole.'

Tirsdag lagde Anja en video på Facebook, og her kan man se, hvordan Hope sidder og driller hendes egen søn, David Jr.

'Jeg kan ikke stoppe med at grine!!! Hope er så sjov!! Selv de bedste venner kan drille hinanden,' skriver Anja Ringgren Lovén til videoen, som du kan se herunder.

For godt og vel fire år siden solgte Anja Ringgren Lovén fra Frederikshavn alt, hvad hun ejede. Hun sagde sit job og sin lejlighed i Danmark op, og så drog hun til Afrika for at arbejde for Folkekirkens Nødhjælp.

Siden har hun startet sin egen nødhjælpsorganisation, der hedder DINNødhjælp. Og takket være sin mission med lille 'Hope' blev hun i løbet af 2016 kåret til verdens mest inspirerende person af det østrigske magasin 'OOOM'. Den pris snuppede hun blandt andet foran Paven og Barack Obama.