Billederne af den lille afrikanske dreng, der forsigtigt drikker af en vandflaske, skar sig ind under huden og rørte en hel verden for en måned siden. Han var nøgen, udmagret. Og landsbyens beboere grinte af ham. Nu er der godt nyt.

Den lille dreng på blot to år var blevet udstødt af sin familie og af sin landsby i Nigeria. De mente, han var en heks.

Drengen blev efterladt på gaden for at dø, og i flere måneder gik han alene rundt og levede af forbipasserendes mad og drikke. Indtil den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovén kom forbi. Hun gav ham vand og kiks, tog ham op i sin favn og med på hospitalet.

Hun gav også drengen et navn. Hope.

Siden har billederne af den udmagrede dreng og hans redningskvinde rørt en hel verden. Sammen med Anja Ringgren Lovén holdt mange vejret, mens man ventede på at høre, hvordan Hope klarede sig.

Hver dag fik han blodtransfusioner, så han kunne få tilført røde blodceller. Og han havde smerter, fordi han havde orme i sin afføring.

Men nu er der godt nyt. Efter lidt mere end en måned på hospitalet er Hope endelig udskrevet.

Det skriver Anja Ringgren Lovén på sin Facebook-side.

»Endelig, endelig, endelig! I dag (tirsdag, red.) blev Hope udskrevet fra hospitalet. Børnene har været så spændte hele dagen,« skriver hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser Hope ud nu - omgivet af de andre børn på børnehjemmet. Vis mere

'Vores drøm gik i opfyldelse'

Hun kunne desværre ikke selv være der og se Hope flytte ind på det børnehjem, hun driver i Nigeria, da hun for tiden er i Danmark.

»Åh, hvor jeg ville ønske, jeg kunne have været der,« skriver Anja Ringgren Lovén.

Hun glæder sig dog over, at de andre børn på børnehjemmet har taget godt imod Hope. Det viser de nyeste billeder af Hope, som Anja Ringgren Lovén har lagt på Facebook, også.

»Når jeg ser på disse billeder af børnene, der leger med Hope, bliver jeg målløs,« skriver hun og tilføjer:

»Vores drøm gik i opfyldelse. Dette er, hvad menneskelighed handler om.«

Artiklen fortsætter under opslaget.

Har genfundet sit smil

På de nyeste billeder er Hope også som forandret. Hvor han før var udmagret og dårligt kunne holde sig selv oprejst, er han nu blevet rund. Og han smiler.

»Børn kan opleve magi, fordi de søger efter det, og nu har Hope fundet sin magi,« skriver Anja Ringgren Lovén.

Selv sagde hun i 2012 sit job som butikschef op, solgte alt og stiftede den frivillige organisation DINNødhjælp for at vie sit liv til at hjælpe udstødte og mishandlede børn i Nigeria, hvor mange børn mistænkes for at være 'heksebørn'. De tortureres, misbruges seksuelt og hånes. Kun få tør gribe ind, da de selv frygter at blive stemplet som hekse.

Hope er ikke det første 'heksebarn', Anja Ringgren Lovén har reddet. Mange af de andre børn, der bor på hendes børnehjem, var også blevet udstødt af deres familier og samfund, fordi de blev beskyldt for at være heksebørn

Få dage efter den 31. januar, hvor Hope kom på hospitalet, skrev Anja Ringgren Lovén om ham på sin Facebook-side. En indsamling blev oprettet, og kort tid efter kunne hun fortælle, at hendes organisation havde modtaget en million kroner fra private personer, der alle ønskede at hjælpe.

Udover at gå til at give Hope den rette medicinske behandling, skal pengene også bruge på at bygge en ny lægeklinik ved børnehjemmet. Den nye klinik får navnet 'Hope Clinic'.

Nedenunder kan du (gen)se Anja Ringgren Lovéns første opslag om Hope.