Den Biscayiske Bugt i Frankrig, hvor tre danske sejlere er forsvundet og muligvis forulykket med en treskroget sejlbåd - en såkaldt trimaran - kan være et uhyre drilsk område at sejle i

Det fortæller den erfarne sejler Jesper Pedersen, medejer af den fynske kapsejler-trimaran Carbon3, der går for at være Danmarks hurtigste store kapsejladsbåd.

- Biscayen er i sejlerkredse kendt som et barskt område. Bølgerne ruller ind fra Atlanterhavet og bliver også samlet op af kysterne, så de kommer fra alle retninger. Og det kan være store bølger, siger Jesper Pedersen.Trimaranen, der lørdag blev fundet kæntret og mennesketom omkring 110 kilometer vest for den franske havneby Brest, stævnede ifølge de franske myndigheder ud samme sted fra 22. september.

Endnu er det usikkert, hvornår trimaranen er forulykket - og hvorfor.

- Det er også væsentligt, hvilken stand båden har været i. Selvom den er delt, kan et af de tre skrog være intakt. Tidligere har man set kapsejlere, der har overlevet mange dage i et skrog fra en trimaran, der har vendt på hovedet. Selv i arktiske områder, siger Jesper Pedersen.

Han gør også opmærksom på, at selvom trimaraner mest er kendt som kapsejladsbåde i Danmark, så har man i Frankrig en langt større tradition for at sejle i flerskrogsbåde.

- En trimaran kan have mange størrelser, og det behøver på ingen måde at være en potent sejler. Det kan også være en relativt sikker turbåd, siger han.

Ingrid Parrot fra den franske kystvagt fortæller til bt.dk, at vejret i de seneset dage har været fint ud for Brest.

Ifølge Fyns Politi er de tre personer, der nu er efterlyst internationalt, tre fynske mænd på henholdsvis 33, 34 og 55 år.

De pårørende er underrettet.