Mangemillionæren John McAfee - opfinderen af antivirus-programmet McAfee - eftersøges for mord i Mellemamerika.
Mangemillionæren John McAfee - opfinderen af antivirus-programmet McAfee - eftersøges for mord i Mellemamerika. Foto: Privatfoto
Han er for sikkerheden i din pc eller tablet, hvad Bill Gates eller Steve Jobs er for dens software.

Han er mangemillionær. Og så er han eftersøgt for mord - og en skingrende vanvittig, skydegal sexgalning. Det sidste er hans eget udtryk.

De sidste par dage er it-pioneren John McAfees navn poppet op verden over i de internationale medier. Han er eftersøgt for mordet på en nabo i Ambergris Caye i den mellemamerikanske stat Belize. Hvor han har boet de sidste fem år.

Som ganske ung opfandt han computersikkerhedsprogrammet McAfee. Det første anti-virus program, produceret som shareware. Han trådte ud af firmaet i 1994, og solgte sin andel et par år senere.

Da bølgerne gik højest, var McAfee god for omkring 100 mio. dollar, altså næsten 600 mio. i likvider. Dertil kommer mere eller mindre gode investeringer verden over. I 2002 blev McAfee solgt til Intel for over 60 mia. kr. Altså for en 100 gange højere pris, end McAfee selv fik for det.

I dag er de fleste af hans penge brugt.

- Manden er på godt og ondt dybt fascinerende. Han er bindegal, siger danske Ebbe Weile, der var genbo til John McAfee et par år i Belize.

Weile drev et hotel og strandbar, Sundiver Beach og et mindre pladestudie, Mata Grande Studios. Han nåede at få besøg af bl.a. Scissor Sisters fra USA og Fatboy Slim fra England.

Søndag i sidste uge blev McAfees nabo Gregory Faull fundet af sin husholderske i en blodpøl i sit hus. Kun få dage tidligere havde Gregory Faull politianmeldt John McAfee for at affyre skydevåben og opføre sig 'som en slyngel.' Nu er McAfee eftersøgt for mordet. Han fastholder sin uskyld overfor sit 'hof-medie', it-magasinet Wired fra sit skjulested i junglen.

- Da McAfee solgte firmaet, skiftede han livsstil og blev en form for hippie. Det var den livsstil, han forsøgte at efterleve, mens vi var hans genboer. Hans liv har været så sindssygt, at der må komme en film på et tidspunkt, siger Weile til bt.dk.

Godt nok opfandt han et anti-virus-program, men spørger man den lokale regeringschef Barrow er McAfee nærmere selv en virus.

- Han er dybt paranoid, siger premierministeren til Reuters.

-  Han teede som en total tosse, da han kom til landet. Bestak regeringen, så han kunne blive statsborger i Belize. Købte biler og en båd til politiet, som han så håbede at havde i sin lomme. Jeg oplevede det på nærmeste hold, når vi talte sammen. Og når man i øvrigt kunne komme ind til ham. Hans hus blev patruljeret af lokale gangstere med Kalashnikov-geværer, fortæller Weile.

Tidligere i år stormede politiet McAfees hus med mistanke om, at skulle stå bag produktion af narkotika. Betjentene fandt den 67-årige it-pioner i seng med hans 17-årige kæreste. Hun har siden slået op, skriver Reuters.

Selvom de fandt næsten 20.000 amerikanske dollar i kontanter (i omegnen af 117.000 kroner), adskillige haglgeværer og pistoler samt en større mængde ammunition, viste selve laboratoriet sig at være til fremstilling af antibakteriel urtemedicin.

- For et par år siden byggede McAfee en compound på fastlandet. Det var en hel lille bygd med flere huse. Der hyrede han lokale narkokurerer som vagter, der gik rundt med AK 87-gæverer og beskyttede husene. Han fortalte i de lokale medier, at han havde fundet en plante i junglen, der kunne erstatte penicillin. Han påstod, at hans laboratorier i den lille bygd udviklede penicillin. Det viste sig at være et designer drug af den type, man kalder bathsalt, badesalt - som gør folk vanvittige i hovedet. Det er muligt, at politiet endnu ikke har sigtet ham, men det er almindelig viden i Belize, siger Weile.

Lige nu sidder den farverige antivirus-helt i skjul. Han fortæller diverse medier, hvor forfærdeligt et land, han bor i. Han sammenligner det med Sovjet og kalder Belize en bananrepublik.
 
- Han siger, at det i virkeligheden var ham, der skulle have været myrdet i søndags - af politiet. De bare ind ad den forkerte hus og skød naboen, fordi de huskede forkert. Så vanvittig er han, siger Weile, og tilføjer.

- Det er ret vigtigt for mig at pointere at alt, hvad John siger om Belize i bund og grund er bullshit. På mange punkter er landet langt mere civiliseret end Danmark. Jeg kender meget til hans egen bestikkelse og forsøg på samme af myndigheder, siger Weile.

Vi skylder at sige, at McAfee aldrig er blevet anklaget for produktion af stoffer.

- Indtil videre er han kun mistænkt, siger Belize politiets talsmand til Reuters.

Ligesom han er mistænkt for mord.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.