En dansk kvinde blev bortført nær togstationen i New Delhi og efterfølgende voldtaget af flere mænd. Arkivfoto.
En dansk kvinde blev bortført nær togstationen i New Delhi og efterfølgende voldtaget af flere mænd. Arkivfoto. Foto: AFP

En 51-årig dansk kvinde blev tirsdag aften lokal tid udsat for en gruppevoldtægt i den indiske hovedstad, New Delhi. Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for Berlingske Nyhedsbureau.

Kvinden var faret vild på vej til sit hotel i et populært backpackerområde og spurgte derfor en gruppe bestående af flere end seks mænd om vej.

»Hun var faret vild, da denne hændelse skete. Politiet har identificeret de mistænkte og er i gang med at afhøre dem. Efterforskningen er i gang,« siger en talsperson fra politiet i New Delhi, Rajan Bhagat, til AFP.

Mændene truede kvinden med knive og tog hende med til et afsides sted i nærheden af togstationen i New Delhi, hvor hun blev udsat for gruppevoldtægten, skriver The Times of India, der også oplyser, at kvinden blev berøvet umiddelbart efter voldtægten.

Hun formåede selv at finde tilbage til hotellet efterfølgende og underrettede politiet og den danske ambassade.

Kvinden fortalte ifølge The Times of India til politiet, at hun har opholdt sig i Indien i en uge. Hun har angiveligt forladt landet igen onsdag morgen lokal tid.

Udenrigsministeriets Borgerservice og Den Danske Ambassade i New Delhi yder konsulær støtte til kvinden på bedst mulig vis, oplyser Udenrigsministeriet, der ikke kan gå i detaljer om sagen.

Indien er kommet i internationale mediers søgelys de seneste par år på grund af flere brutale gruppevoldtægter.

En af de mest opsigtsvækkende kostede en ung studerende livet. Hun blev i december 2012 voldtaget på en bus i New Delhi af en gruppe mænd og døde efterfølgende af sine kvæstelser. Dødsfaldet medførte massevis af demonstrationer overalt i Indien, og det førte i sidste ende til, at Indien skærpede i landets lovgivning om seksuelle overgreb.

I sidste måned blev seks mænd idømt fængsel på livstid for voldtægt og røveri mod en 39-årig schweizisk kvinde, der blev overfaldet under en cykelferie i delstaten Madhya Pradesh.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.