En kvindelig dansk journalist blev lørdag aften overfaldt på Tahrir-pladsen i Kairo, hvor tusinder af mennesker er samlet efter dommen over Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak.

Oplysningerne om overfaldet er sparsomme, men den amerikanske fotojournalist Cliff Cheney, der bor i Kairo, så overfaldet.

- Jeg var på vej ud med et TV-hold, da der opstod tumult. Der var omkring 25 personer. Der blev råbt og skreget, og jeg kunne høre en kvindestemme, siger Cliff Cheney.

Amerikaneren spurgte efterfølgende de andre i bygningen, hvad der var sket, og han fik at vide, at det var en dansk journalist, der var blevet overfaldet.

- Kvinden blev taget ind i en anden bygning, hvor nogle folk, der forhåbentlig forsøgte at hjælpe, hende kæmpede med andre, der forsøgte at komme frem, siger Cliff Cheney.

Da gruppen havde slæbt kvinden ind i den anden bygning, blev der dannet et menneskeskjold udenfor døren, hvor der ifølge fotojournalisten opstod slagsmål. Det stod på i en times tid, hvor Cliff Cheney og resten af TV-holdet var indespærret i den første bygning. Her gemte flere egyptiske kvinder sig også.

- Da vi kom ud, så tror jeg, at jeg så kvinden forlade stedet, men det er jeg ikke sikker på, siger Cliff Cheney.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke kendskab til det mulige overfald mod den danske kvinde, oplyser Borgerservice lørdag før midnat.

Protesterne på Tahrir-pladsen kommer, efter Hosni Mubarak lørdag blev idømt livstid i fængsel for at have medvirket til mord.

Tusindvis af egyptere gik i gaderne for at demonstrere i kølvandet på livstidsdommen til den tidligere præsident. Protesterne fandt sted i lang række af landets byer, beretter internationale medier, og ifølge CNN er mere end 60 blevet såret som følge af urolighederne i forbindelse med demonstrationerne.

Dommen mod Mubarak har vakt glæde i Egypten, men også frustrationer, fordi Mubarak ikke blev dømt for korruption, og fordi flere af de anklagede embedsmænd slap for straf.

Også diktatorens to sønner, Gamal og Alaa Mubarak, fik lov til at gå fri. Sammen med Hosni Mubarak stod de anklaget for korruption, men retten i Kairo afgjorde, at deres sag er forældet.

Selve afsigelsen af dommen forløb ligeledes dramatisk.

Efter domsafsigelsen var der således slåskampe i retssalen, hvor en mand blev skåret i halsen med en kniv, viste live-billeder fra egyptisk TV. Ifølge Al-Jazeera var der tale om protester fra egyptere, der havde ønsket dødsdom over den tidligere diktator.