Det kommer ofte til sammenstød mellem demonstranter og politi, når indiske kvinder - og mænd - forsøger at blive hørt i det tabuiserede og betændte emne, som voldtægt af kvinder er i landet.
Det kommer ofte til sammenstød mellem demonstranter og politi, når indiske kvinder - og mænd - forsøger at blive hørt i det tabuiserede og betændte emne, som voldtægt af kvinder er i landet. Foto: Foto: AFP

Enhver kvindes værste mareridt blev for 2 år siden til brutal virkelighed for en 51-årig dansk kvinde, da hun under en ferie i Indien blev gruppevoldtaget af 9 mænd.

Og nu stod hun endelig foran en smule forløsning. Domsafsigelsen.

Men nu er den blevet udsat. På grund af, at den ene af voldtægtmændene er død under opholdet i fængslet. Det skriver Mail Today.

Afdøde 55-årige Shyam Lai har sammen med de øvrige anklagede siddet varetægtsfængslet i den indiske hovedstad New Delhi, som også var dér, hvor den brutale gruppevoldtægt fandt sted.

INDIA CRIME GANG RAPE

Den danske kvinde boede på et hotel i et af storbyens populære backpackerområder og var efter en udflugt i byen på vej tilbage til hotellet, da hun fór vild i et af New Delhis slumområder bag banegården.

Tillidsfuldt spurgte hun en mand om vej. Men det var den forkerte at spørge. Han førte hende til en nærliggende lille have, hvor gruppen af mænd holdt til. Og det var her, at de i omkring 3 timer voldtog den 51-årige kvinde, mens de truede hende med kniv.

Ifølge et øjenvidne var de ni mænd kendte i kvarteret som narkomaner og tyveknægte.

Det var inde i denne lille lukkede have, at den danske kvinde blev voldtaget af 9 mænd.

Trods den voldsomme oplevelse, lykkedes det efterfølgende kvinden ved egen hånd at finde tilbage til hotellet, og hun fandt ligeledes kræfter til straks at anmelde voldtægten til politiet samt tage kontakt til den danske ambassade.

INDIA-DENMARK-WOMEN-RAPE

Om det skyldes voldsomheden af mareridtet, eller om det udelukkende bundede i en praktisk tilgang til den menneskelige krise, som kvinden befandt sig i, valgte hun som planlagt at rejse hjem den efterfølgende dag.

Derfor afviste hun at blive lægeundersøgt og afhørt i Indien. Begge dele foregik i dansk regi, efter at hun var vendt hjem, hvilket uden tvivl har bidraget til, at sagen blev trukket i langdrag i det indiske bureakrati.

Først sidste sommer blev kvinden derfor indkaldt til retten i New Delhi for at afgive vidneforklaring. Ved samme lejlighed fremsatte hun et erstatningskrav.

Ifølge en dansk politikvinde, som ligeledes skulle afgive forklaring i retten, er kvinden forståeligt nok stadig stærkt traumatiseret, og havde på daværende tidspunkt ikke været i stand til at genoptage sit arbejde, ligesom hun var bange for at gå ud efter mørkets frembrud.

Indisk politi med en af de mistænkte voldtægtsmænd.

Dommen i sagen skulle oprindelig have faldet 23. januar, men blev udsat fordi den nu afdøde Shyam Lal påstod, at han var impotent og havde papir på det. Men papirerne var forsvundet i systemet og samtidig stillede anklagemyndigheden - som havde mistanke om urent trav - krav om, at Shyam Lal skulle undersøges af en ny læge.

Nu er det krav altså faldet til jorden og domsafsigelsen udsat endnu en gang.

De seneste år har Indien utallige gange været i mediernes søgelys på grund af det stigende antal voldtægter i landet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.