En 43-årig dansk kvinde er blandt de savnede efter fredagens skudmassakre på den norske ø Utøya.

Den dansker, der er meldt savnet efter fredagens terrorangreb i Norge, er en kvinde, som skulle have opholdt sig på øen Utøya.

Det bekræfter Danmarks ambassadør i Norge.

- Vi er i tæt kontakt med norsk politi og med centret for pårørende. Vi tager jævnligt kontakt til politiet, og vi gør, hvad vi kan, for at få en afklaring, siger ambassadør Hugo Østergaard-Andersen, til Ritzau.

Den danske kvinde arbejdede ifølge TV2 Nyhederne som samarit på øen Utøya, hvor hun var sammen med sin 20-årige datter. Det oplyser kvindens far til tv-stationen.

I alt var godt 600 unge samlet til en Arbeiderpartiets Ungdomsforbunds årlige sommerlejr. Datteren er blandt de overlevende efter det tragiske angreb, der, efter at endnu en person i dag døde af sine kvæstelser, har kostet mindst 86 mennesker livet på Utøya. Derudover blev mindst syv dræbt ved bombeeksplosionerne i Oslo.

Ud over den danske kvinde leder politiet også efter fire eller fem unge, der fortsat er meldt savnet. Eftersøgningen foregår blandt med en ubåd. Flere frygtes nemlig druknet i forsøget på at flygte fra øen under skudmassakren.

Politiet i Oslo vil ikke udtale sig om den forsvundne danske kvinde, men henviser til de danske myndigheder.

VED DU NOGET - TIP B.T. HER

Opdateres ...