Seks besætningsmedlemmer er reddet, mens seks andre savnes, efter det 146 meter lange fragtskib Thorco Cloud onsdag eftermiddag sank ud for Singapore, hvor skibet var kollideret med et større tankskib ved navn Stolt Committment.

Det skriver internetmediet Maritime Danmark.

Det danske rederi Thorco Shipping, der har hovedsæde i København, er medejer af Thorco Cloud, men der var ingen danske besætningsmedlemmer om bord da ulykken indtraf.

»Jeg kan bekræfte, at Thorco Cloud er sunket. Fokus lige nu er på, at der er en redningsaktion i gang. Derudover har jeg ikke nogen oplysninger om, hvorfor det skete,« siger Thomas Mikkelsen, der er administrerende direktør i rederiet Thorco Shipping, til Maritime Danmark.

Uheldet skete, da Thorco Cloud kom sejlende fra Port of Batu Ampar i Indonesien. Ud for Singapore kolliderede det danske fragtskib med Stolt Commitment.

De to skibe krydsede angiveligt hinandens kurs, inden de bragede sammen klokken 12.13 dansk tid. Thorco Cloud sank få minutter senere, ifølge Marinetraffic, skriver Maritime Danmark.

Oplysningerne er dog ikke bekræftet.

De 12 besætningsmedlemmer ombord på Thorco Cloud kommer fra Filippinerne og fra Østeuropa. Deres familier er underrettet om uheldet.

Onsdag aften er redningsaktionen i gang for at finde de seks savnede besætningsmedlemmer.

Vanskelige forhold med dårlig sigtbarhed gør dog arbejdet sværere. Mørke og røg fra afbrænding af den indonesiske urskov spreder sig nemligud over vandet som en kraftig tåge, fortæller Martin Uhlenfeldt, redaktør på Maritime Danmark, til BT.

Presseansvarlig Julian Villar fra rederiet Stolt-Nielsen i London har ingen yderligere kommentarer til ulykken, eller oplysninger om årsagen til den.