Lektor i Kemi ved Københavns Universitet, Niels Harrit, står i spidsen for en ny international konspirationsgruppe, der kræver at høre sandheden om terrorangrebet 11. September 2001.

To dage før ni-årsdagen for terrorangrebene 11. september ser hele tre nye konspirationsgrupper dagens lys. Foreningerne bliver lanceret på to synkrone pressemøder i New York og Washington torsdag. De tre grupper består af henholdsvis militærfolk, kunstnere og videnskabsfolk, der alle har det til fælles, at de ikke tror på den officielle forklaring på, hvad der skete 11. September 2001.

Niels Harrit er medstifter af den videnskabelige gren, "Scientists for 9/11 Truth". Foreningen har især fokus på de mystiske omstændigheder omkring Bygning Syv – den tredje World Trade Center-bygning, der sank i grus, selvom den lå længst væk fra tvillingetårnene og ikke blev ramt af et fly.

- Der var to flyvemaskiner og tre bygninger, der styrtede sammen. Alene det bør få en til at løfte øjenbrynene, siger Niels Harrit og holder en kunstpause.

Niels Harrit begyndte at stille spørgsmålstegn ved 9/11 for fire år siden, da han så en youtube-video hvor bygning syv - WTC7 - kollapser. WTC7 blev ikke ramt af et fly, og var samtidig den bygning, der befandt sig længst væk fra tvillingetårnene. Alligevel styrtede den i grus adskillige timer efter de to tårne. På det tidspunkt var en stor del af verdens befolkning var gået i seng og havde slukket deres tv.

Videoen forundrede Niels Harrit så meget, at han så den om og om igen.

- Det kan ikke lade sig gøre for en stålbygning at styrte sammen på den måde. Det er imod Newtons love. Bygningen styrter lodret sammen i frit fald som om, der ikke er noget underlag. Det må være fordi bygningens 24 søjler i midten og de 57 i periferien er blevet klippet samtidig. Det kan kun ske ved hjælp af sprængstof, siger Niels Holger Harrit, der til daglig underviser i kemi på Københavns Universitet.

Holder sig til fakta

Hvem tror du placerede sprængstoffet og hvorfor?
- Det vil  jeg ikke forholde mig til. Jeg forholder mig til de rent videnskabelige fakta, som siger, at bygningerne ikke kan styrte sammen på den måde.

Sammen med en række andre forskere har Niels Harrit påvist, at der blev fundet spor af det højteknologiske sprængstof Nanothermite i ruinerne efter World Trade Center.

National Institute of Standards and Technology (NIST) har udgivet en rapport, som udelukkende beskæftiger sig med WTC7. Ifølge rapporten er der intet som tyder på at bygningen blev sprængt, blandt andet fordi der ikke høres brag på videooptagelser af Bygning Syvs kollaps.

Se videoen hvor WTC7 kollapser her og bedøm selv.