Det græske ferieparadis Lesbos er i øjeblikket tilflugtssted for et rekordstort antal flygtninge. De kommer hovedsageligt fra Syrien og krydser Middelhavet for at komme i sikkerhed i Europa.

Onsdag kom endnu en båd med flygtninge til ferieøen, og på stranden mødte de ingen græske myndigheder, men i stedet en yderst hjælpende og omsorgsfuld dansk familie.

BBC mødte den danske familie, der havde fyldt deres kufferter med mad fra Danmark - og som gav det hele væk for at hjælpe, hvor de kunne.

Læs også:

»Vi skulle på ferie og hørte om situationen. Det rørte os, fordi vi på en måde er rige i forhold til dem,« siger moren til BBC, der ikke oplyser hendes navn.

Familien var egentlig på vej til middag og anede ikke, at der ankom en båd med flygtninge. Da de opdagede det, ændrede de middagsplanerne.

»Vi så flygtningene, og så løb William (red. sønnen) til hotellet for at tage alle de ting, som vi havde taget med fra Danmark. Måske er det dumt, men vi ville bare hjælpe en smule, hvis vi kunne«, siger moren.

Læs også:

Selvom familien er på Lesbos for at holde ferie, så udtrykker de stor omsorg for de flygtede, og sønnen William forklarer til BBC, at man får skyldfølelse, hvis man ingenting gør.

»Vi har nok til at kunne give dem en pakke kiks eller andre små ting, som kan hjælpe dem,« siger han.