Den tidligere danske it-direktør Christian Lanng går nu til modangreb.

Og det er et stort et af slagsen.

For Christian Lanng har netop stævnet den kvinde, der har lagt sag an mod ham, og beskylder ham for at have holdt hende som sexslave, seksuelle overgreb og chikane.

I alt kræver den tidligere direktør 40 millioner dollars, hvilket svarer til 278 millioner kroner, fra kvinden og hendes advokatfirma for afpresning og bagvaskelse.

Det skriver Finans.

Kvinden, der selv var ansat i Christians Lanngs selskab som hans assistent, lagde sag an mod danskeren i december 2023.

Ifølge kvinden har den 43-årige dansker udsat hende for sadomasochistisk bondage, fysisk smerte, urineret på hende og 'penetreret hendes person med fremmedobjekter'.

I dokumenter fra retten kom en sexslavekontrakt frem i lyset, som de to skulle have indgået i 2014. Her omtales kvinden som Jane Doe, og der stod, at kvinden altid skulle være seksuelt tilgængelig for 'sin herre', når han havde 'brug for sex', og hun måtte ikke afvise ham

Den danske erhvervsmand Christian Lanng, der engang blev kaldt Danmarks svar på Mark Zuckerberg, er nærmest blevet verdenskendt, efter beskyldningerne kom.
Den danske erhvervsmand Christian Lanng, der engang blev kaldt Danmarks svar på Mark Zuckerberg, er nærmest blevet verdenskendt, efter beskyldningerne kom. Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Som det fremgår af stævningen, er det min opfattelse, at Jane Does advokater er gået til sagen som hurtige penge og besluttede at udvikle en mediehistorie, der er åbenlyst usandsynlig,« skriver Christian Lanng i et skriftligt svar til Finans.

Kvindens advokater skriver i et modsvar, at Christians Lanngs søgsmål er chokerende og grundløst - og han skulle forsøge at dreje fokus væk fra beskyldningen om, at han misbrugte kvinden.

Virksomheden Tradeshift, som Lanng har været med til at stifte, oplyste i oktober, at Lanng var blevet fyret som administrerende direktør på baggrund af anklagerne. Forinden havde han selv forklaret, at han var trådt tilbage som direktør, da han var udbrændt efter en travl periode.

Til B.T. har den 43-årige dansker tidligere fortalt, at han havde et samtykkebaseret forhold med kvinden. Angiveligt havde de et forhold, inden hun blev ansat i selskabet - et forhold der fortsatte under ansættelsen, men da det stoppede rykkede hun afdeling.

»Det er et åbenlyst forsøg på at afpresse mig via hvad intimt forhold, vi har haft, og jeg har ikke givet efter, så nu prøver de med et søgsmål af meget tvivlsom status«.

Adspurgt, om han fortsat afviste alle anklager, svarede han:

»Ja selvfølgelig, alt andet er jo fuldstændigt sindssygt, det er ikke en Hollywood-film.«

Tradeshift er en såkaldt fintech-virksomhed, som Lanng stiftede med partnere i 2010. Det er en global platform, hvor virksomheder kan handle med hinanden.

Virksomheden har været en ualmindelig stor succes og opnåede i 2018 såkaldt unicorn-status med en markedsværdi på over 1 milliard dollar.