Abdulhadi al-Khawaja er blandt de 13 personer, der har fået stadfæstet deres fængselsdomme af højesteret i Bahrain. Dommen kan ikke appelleres.

BAHRAIN: Højesteret i Bahrain har stadfæstet fængselsdommene over 13 personer, som i 2011 var frontfigurer i en stor opstand, heriblandt dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja, der er blevet idømt fængsel på livstid.

Dommene, der først blev afsagt ved en militær domstol og siden blev stadfæstet af en civil domstol i fjor, spænder fra fem år til livstid.

- Dommen er endelig. Der kan ikke appelleres. Dette er den sidste instans, bekræfter al-Khawajas advokat, Mohammed al-Jishi, til nyhedsbureauet Reuters.

Der er i alt blevet afsagt domme over 20 aktivistledere i Bahrain, men kun 13 valgte at appellere til højesteret. Flere er blevet dømt in absentia, da de ikke befinder sig i landet eller er i skjul, tilføjer forsvarsadvokaten.

Foruden al-Khawaja har oppositionslederen Hassan Mushaimaa fået stadfæstet sin livstidsdom.

Bahrain har været præget af politisk uro, siden en protestbevægelse domineret af shiamuslimer skruede op for aktiviteten i februar 2011 midt under en oprørsbølge mod regeringer i den arabiske verden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.