Det fylder meget på flere store udenlandske medier, at Danmark har indført grænsekrontrol ved grænsen til Tyskland. (Foto: Palle Peter Skov)
Det fylder meget på flere store udenlandske medier, at Danmark har indført grænsekrontrol ved grænsen til Tyskland. (Foto: Palle Peter Skov)

Det går bestemt ikke ubemærket hen, at Danmark har indført grænsekontrol ved grænsen til Tyskland med øjeblikkelig virkning.

Mandag eftermiddag bliver det stort slået op på flere tyske og svenske medier, og også i Frankrig og England bliver regeringens nye initiativ beskrevet udførligt.

Grænsekontrol2

»Danskere og svenskere forsegler grænsen,« lyder overskriften på Bild.de, som er et af Tysklands største nyhedssites.

De store svenske aviser Aftonbladet og Expressen har har gjort nyheden til tophistorie, og Aftonbladet behandler grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse flittigt i deres live-blog om flygtningesituationen.

Haarder

»Nu indfører Danmark kontrol mod Tyskland,« skriver Expressen, der ligesom Aftonbladet citerer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for, at Danmark ikke må blive den næste flygtningedestination efter at Sverige har indført grænsekontrol og transportøransvar ved al trafik fra Danmark.

Expressens nyhed om grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse.

Det har vakt opsigt i udlandet, at Danmark har indført grænsekontrol. Her er det fra den svenske avis Aftonbladet.

På den nordtyske tv-station NDR er nyheden om grænsekontrol også slået stort op på forsiden.

»Rejsende skal fra nu af identificere sig selv ved den dansk-tyske grænse,« skriver NDR, men understreger at de danske foranstaltninger er midlertidige og ikke vil berøre alle pendlere ved grænsen.

NDR understreger også, at Danmark ikke har indført transportøransvar.

I Frankrig beskriver blandt andre 24 Heures den nye grænsekontrol, som Danmark har iværksat 'for at forhindre indtrængning af flygtninge uden papirer' og som konsekvens af, at Sverige har indført transportøransvar på togstrækningen over Øresund. 24 Heures understreger også, at mens Sverige sidste år modtog 163.000 ansøgninger om asyl var tallet 'blot' 18.000 for Danmarks vedkommende.

De store britiske nyhedsmedier BBC og Sky News skriver også om den danske regerings nye initiativ.

Lars Løkke Rasmussen bekendtgjorde på et pressemøde mandag kl. 12, at grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse er blevet sat i værk med øjeblikkelig virkning. Efter de først 10 dage kan grænsekontrollen forlænges i yderligere 20 dage, og den periode vil også kunne forlænges, siger Lars Løkke Rasmussen.

BM

Regeringen har dog valgt at lave en lempeligere grænsekontrol end den, Sverige har indført på grænsen til Danmark. Det vil således ikke være alle, der får tjekket deres pas på vejen fra Tyskland ind i Danmark.

Regeringen vil heller ikke pålægge DSB og rederierne det såkaldte transportøransvar for at tjekke de rejsenes papirer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.