Australsk cyklist blev truet med kniv, da han kom lidt for tæt på en bil i en rundkørsel.

Uanset, om du bevæger dig ud i trafikken på to eller fire hjul, har du sikkert oplevet situationer, hvor nævenyttige cyklister har fyldt for meget på vejen, eller hvor båtnakken bag rattet har kørt med hovedet under armen.

Men forhåbentlig har du undgået så vilde konfrontationer, som fyren i denne video.

Optagelserne viser en australsk motionsrytter i nærheden af Perth i det vestlige Australien, som for nylig blev provokeret over, at en bagfrakørende bilist ikke tog farten af og gav plads, da de skulle gennem en rundkørsel samtidig.

Da bilisten var ved at krydse ind foran ham, bankede rytteren bag på bilen og råbte efter ham.

Det fik føreren til at se rødt. Han satte efter cyklisten, indhentede ham og stoppede op et stykke længere fremme. Han hoppede ud af bilen, og da cyklisten kom hen til stedet, hvor bilen holdt, løb han hen og truede ham med en kniv, mens han råbte det engelske sprogs værste gloser efter ham.

 

Tydeligt chokeret trak cyklisten tilbage og undskyldte, hvorefter den voldsomt ophidsede bilist gik tilbage til sin bil.

Cyklisten havde et kamera monteret på cyklen, og et andet på sin hjelm. I en intro til videoen forklarer han, at han netop den dag havde oplevet usædvanlig mange bilister, der forsøgte at presse ham eller køre ind foran ham.

I kommentarfeltet på Youtube forklarer han, at han fylder så forholdsvis meget på vejen i rundkørslen, fordi han kører efter princippet 'Primary Riding Position'. Teknikken går - ifølge rytteren - ud på at lægge sig foran bilisten, så man bliver mere synlig og undgå at blive kørt ned.

I dette tilfælde gik det så ikke helt efter planen.

Bilisten fik senere en bøde for ulovlig våbenbesiddelse og trusler.

SMS

Hitter på Facebook