Det var en urinvejsinfektion, som havde spredt sig til blodet, der var skyld i, at den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton blev indlagt på hospitalet i tirsdags.

Det oplyser Clintons talsmand, Angel Ureña, i en erklæring på Twitter natten til lørdag dansk tid.

- Alle helbredsindikatorer går i den rigtige retning. Det gælder blandt andet antallet af hvide blodlegemer, der er faldet betydeligt. For at han fortsat kan modtage antibiotika, vil han blive på hospitalet i nat, skriver talsmanden.

Den 75-årige Clinton er indlagt på UCI Medical Center i Orange i delstaten Californien.

I erklæringen oplyser talsmanden videre, at den tidligere præsident fortsat er ved godt mod og dybt taknemmelig for de ønsker om god bedring, han har modtaget fra folk i USA og resten af verden.

Det var CNN, der natten til fredag dansk tid først rapporterede, at den tidligere amerikanske præsident var indlagt og havde været det siden tirsdag.

Det blev kort efter bekræftet af talsmand Angel Ureña på Twitter.

- Tirsdag aften blev tidligere præsident Bill Clinton indlagt på UCI Medical Center for at modtage behandling for en ikke-covid-relateret infektion.

Det fremgik ikke, hvilken infektion der var tale om.

Bill Clintons læger, Alpesh Amin og Lisa Bardack, oplyste samtidig, at han blev indlagt på hospitalet, så man kunne overvåge ham, og så han kunne modtage antibiotika og væske.

- Efter to dages indlæggelse er antallet af hvide blodlegemer faldende, og han reagerer godt på antibiotika, udtalte lægerne torsdag amerikansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bill Clinton fik i 2004 foretaget en firedobbelt bypassoperation.

I 2010 blev han igen opereret for problemer med hjertet. Her blev der ifølge Reuters indsat to såkaldte stents i hans kranspulsåre.

En stent er et lille metalbur, som holder en arterie åben, efter at den er blevet udvidet via ballonudvidelse.

Bill Clinton var demokratisk præsident i USA fra 1993 til 2001.

/ritzau/