Britisk politi har - som led i efterforskningen af sexmisbrug af en ung dreng - torsdag indledt en ransagning af en ejendom, der tilhører den britiske popsanger Sir Cliff Richard.

Ejendommen i Sunningdale, Berkshire, ransages netop nu, efter at politiet har fået en ransagningskendelse til at efterforske på stedet.

I en pressemeddelelse skriver politiet:

"En ransagningskendelse blev udstedt, efter at politiet modtog en beskyldning af seksuel karakter, dateret tilbage til 80'erne, der involverer en dreng under 16 år. Ingen er anholdt, og ejeren af ejendommen var ikke til stede."

Ifølge BBC ankom otte civilklædte betjente til ejendommen kl 9.30 i torsdag morgen. Ransagningen på stedet er fortsat i gang. Ifølge Daily Mail tog politiet en række genstande med sig fra huset, som skulle undersøges nærmere. Den britiske popsanger har - ifølge avisen - torsdag udsendt en meddelelse, hvor han udtaler, at beskyldningerne er 'totalt grundløse'.

Ransagningen af Cliff Richards ejendom sker, mens briterne fortsat prøver at forstå, hvordan et andet popikon - den populære BBC-vært Jimmy Savile - kunne misbruge flere end 1.000 børn og unge over en periode på 50 år.

Jimmy Savile, der døde i oktober 2011, var en kæmpe tv-stjerne og vært i musikprogrammet Top of The Pops i perioden 1959-2006. Ifølge Telegraph har ransagningen af Cliff Richards ejendom ikke umiddelbar forbindelse til undersøgelse, der fortsat er i gang i Savile-sagen.

Sir Cliff Richards privatliv har altid interesseret fans og medier, og i 1996 kommenterede han rygter om sin seksualitet:

- Jeg kender til rygterne, men jeg er ikke homoseksuel, sagde Sir Cliff Richard.

Bt.dk følger sagen...

Andre læser også