Forsanger Chris Cornell i front ved Soundgardens koncert i Forum, mandag den 9. september 2013. Soundgarden i Forum, København.
Forsanger Chris Cornell i front ved Soundgardens koncert i Forum, mandag den 9. september 2013. Soundgarden i Forum, København. Foto: Erik Refner

Den 52-årige rocklegende Chris Cornell afgik onsdag ved døden i Detroit.

Det oplyser rockstjernens talsperson, Brian Bumbery, ifølge nyhedsbureaet AP.

Chris Cornell skulle ifølge Brian Bumbery være afgået ved døden »pludseligt og uventet« og fortæller samtidig, at hans kone og familie er chokerede.

I en erklæring lyder det, at familien nu vil arbejde tæt sammen med retsmedicineren for at fastslå dødsårsagen, som endnu ikke er kendt.

Chris Cornell slog igennem som forsanger, guitarist og sangskriver i bandet Soundgarden, som han blandt andet vandt en Grammy med for hittet 'Black Hole Sun', og senere i Audioslave.

Chris Cornell

Derudover har han udgivet en række soloalbums, 'Euphoria Morning' i 1999, 'Carry On' i 2007 og 'Scream' i 2009, og lavede desuden sangen 'You Know My Name' til James Bond-filmen Casino Royale.

Bare få timer før, at Chris Cornell blev erklæret død, spillede han en koncert i Fox Theatre Detroit med Soundgarden. Spillestedet lagde efterfølgende billeder fra koncerten på deres Twitter-profil.

Forinden skrev han selv på Twitter, at han var glad for at være i Detroit med bandet Soundgarden. Her skriver han:

'Endelig tilbage til Rock City.'

Ham og bandet Soundgarden arbejdede desuden på et nyt album, der skulle udkomme inden for den nærmeste fremtid.

Det er kun lidt over et år siden, at Chris Cornell gav koncert i København, da han spillede to udsolgte koncerter i Forum. Her var BTs anmelder på plads og gav koncerten fire stjerner.

»To timers akustisk koncert med Soundgardens sanger Chris Cornell var lige i overkanten, men de store øjeblikke i lørdagens show i København var til gengæld majestætiske,« lød det.

Chris Cornell har det borgerlige navn Christopher John Boyle og er opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin kone, Vicky Karayiannis.

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.