Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hver gang en indvandrer fra et ikke-vestligt land kommer til Norge, koster det den norske regering 4,1 millioner norske kroner i fremtidige omkostninger. Det viser tal fra Statistik sentralbyrå (SSB), som svarer til Danmarks Statistik.

»Tallet inkluderer alle skatteindtægter fratrukket alle offentlige udgifter,« forklarer seniorforsker hos SSB Erlend Holmøy til det norske medie Finansavisen.

Omkring 15.400 ikke-vestlige indvandrere kom til Norge i 2012, og det betyder en nettoudgift på 63 milliarder norske kroner,

»Omkostningerne skal betales af den gennemsnitlige nordmand over skatten, eller i form af lavere kapacitet eller kvalitet af de forskellige velfærdsordninger,« lyder det fra Erlend Holmøy til Finansavisen.

Ifølge avisen gennemhuller de nye tal den norske opfattelse af, at indvandring er lønsom.

Udgiften på 63 millioner kroner er ifølge avisen det dobbelte af, hvad Norge i dag årligt giver i bistand til verdens fattigste lande. Hvis den ikke-vestlige indvandring fortsætter på samme niveau som i 2012 vil det, har avisen regnet sig frem til, koste den norske stat netto 2900 milliarder kroner i perioden 2015-2100.

BNB

Andre læser også