Brandmændene ses her i kamp mod ilden på den brasilianske natklub Kiss, hvor op mod 245 mennesker formodes omkommet efter en voldsom brand natten til søndag, dansk tid. Nu forlyder det fra vidner, at mange unge mennesker omkom på toiletterne, hvor de gemte sig, da branden opstod.
Brandmændene ses her i kamp mod ilden på den brasilianske natklub Kiss, hvor op mod 245 mennesker formodes omkommet efter en voldsom brand natten til søndag, dansk tid. Nu forlyder det fra vidner, at mange unge mennesker omkom på toiletterne, hvor de gemte sig, da branden opstod. Foto: STRINGER/BRAZIL
Stille og roligt begynder omfanget af den voldsomme og tragiske brand på en natklub i det sydlige Brasilien at stå uhyggeligt klart. Op mod 245 mennesker - og måske flere - formodes at have mistet deres liv, efter den voldsomme brand brød ud natten til søndag, dansk tid, på natklubben Kiss i byen Santa Maria.

Og nu begynder vidneudsagnene også at komme frem. Og det er i den grad uhyggelige fortællinger, de overlevne kan fortælle. Ifølge den norske avis VG, så beretter brasilianske medier nu om, hvordan de festende unge, for at undslippe branden søgte ly på toiletterne, hvor de blev kvalt af røgen.

- Mange løb ind og gemte sig på toiletterne, efter at folk begyndte at råbe brand. De blev kvalt af røgen, fortæller Michele Schneid (22), som arbejdede på Kiss, ifølge vg.no til brasilianske medier.

Ifølge Michele Schneid, var der 23 ansatte på arbejde, da branden brød ud. Hos flere medier forlyder det, at der var op mod 500 unge festglade personer til stede i natklubben.

Forlydender går på, at branden opstod, da et band på en scene i natklubben, som en del af et show, tændte for noget fyrværkeri, der fik fat i bygningens isolering og begyndte at udvikle en voldsom sort røg.
 
Samtidig melder flere medier om, at natklubben kun havde en udgang, hvilket betød, at det var svært for de mange gæster at komme ud af klubben. Og ligeledes var det svært for brandvæsenet at komme ind.

På de sociale medier er der løbende blevet opfordret til, at læger og sygeplejesker kunne melde sig frivilligt på byens hospitaler for at hjælpe de tilskadekomne. Ligeledes bliver der også opfordret til at donere blod, da hospitalerne mangler.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.