Venezuelas præsident, Hugo Chavez skal for fjerde gang på omkring halvandet år opereres for kræft.

VENEZUELA: Venezuelas præsident, Hugo Chavez skal igennem endnu en operation for den kræftsygdom, han har lidt af i længere tid. Chavez oplyser ifølge Reuters, at lægerne har fundet nye ondartede kræftceller.- Jeg er nødt til at få foretaget et nyt indgreb i de kommende dage, siger han i en TV-transmitteret tale.Chavez er allerede blevet opereret for kræft tre gange, siden lægerne i midten af 2011 fandt ud af, at han var syg. Derudover har den kontroversielle præsident modtaget adskillige strålebehandlinger, og så sent som i juli erklærede han sig for helt rask. Under den valgkamp, han førte op til præsidentvalget i oktober i år, forsikrede han igen og igen indbyggerne i Venezuela om, at han var kommet sig over sygdommen.

Lige som ved de øvrige operationer bliver det læger i Cuba, der skal operere den 58-årige socialistleder. Fredag vendte han tilbage fra Cuba, hvor lokale specialister havde undersøgt ham og konstateret, at de ondartede celler var vendt tilbage.

Chavez har hidtil holdt kortene tæt ind til kroppen, når det gælder hans sygdom, og der er derfor kun sparsomme oplysninger fremme om hans helbredstilstand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.