Præsidenten i Den Centralafrikanske Republik, CAR, Francois Bozize, vil ikke give efter for oprørernes krav om, at han skal træde tilbage, skriver Reuters.

En uge før planlagte fredsforhandlinger mellem oprørere og præsidentens styre skal starte i det nærliggende Gabons hovedstad, Libreville, siger en talsmand for Francois Bozizes regerende parti, KNK, Cyriac Gonda, at det ikke kommer på tale i forhandlingerne, at diskutere Francois Bozize tilbagetræden.

- For os er løsningen at danne en regering for alle, siger talsmanden som en gentagelse af tidligere tilbud til oprørerne om at træde ind i regeringen.

Torsdag meddelte en talsmand for en af de tre grupperinger, der udgør oprørsbevægelsen Seleka, at en fredsaftale ikke kan komme på tale, med mindre præsidenten går af.

Oprørerne har indtaget flere af det fattige lands store byer og står nu mindre end 100 kilometer fra hovedstaden Bangui, men har indvilget i at standse offensiven frem til og under fredsforhandlingerne.

En fælles militærstyrke fra den regionale samarbejdsorganisation kontrollerer en strategisk storby nord for hovedstaden tæt på oprørernes stillinger og har erklæret, at de ikke skal nærme sig yderligere. Gør de det, bliver de angrebet.

CAR er et af Afrikas fattigste lande, men er rigt på mineraler og diamanter. Yderligere har landet uran i undergrunden som franske firmaer udvinder som råstof til landets a-kraftværker.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.