John Kerry indstilles til posten som amerikansk udenrigsminister.

USA: Præsident Barack Obama ventes fredag at nominere partifællen John Kerry til posten som amerikansk udenrigsminister efter Hillary Clinton. Hun har tidligere meddelt, at hun ønsker at træde tilbage i forbindelse med Obamas anden præsidentperiode, som begynder officielt efter nytår. Det skriver internationale medier.

Kerry, der er senator i Massachusetts, stillede op som Demokraternes præsidentkandidat ved valget i 2004, hvor republikaneren George W. Bush som bekendt vandt.

69-årige Kerry er uddannet inden for statskundskab og jura blandt andet fra det prestigefulde Yale University, og han er lidt af en veteran i amerikansk politik. Han var udsendt for den amerikanske flåde i 1968-69 under Vietnamkrigen, og da han kom hjem til USA, begyndte han at arbejde aktivt inden for politik.

Siden er han blevet kendt som værende stærk på udenrigspolitikken, og han holdt den udenrigspolitiske tale på Demokraternes konvent i efteråret.

Hillary Clintons ønske om at træde tilbage fra posten har sat gang i rygter om, hvorvidt den garvede politiker ønsker at stille op til posten som USAs præsident, når Obamas anden og sidste periode udløber i 2012.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.