Han står bag den amerikanske præsident George W. Bushs venstre skulder med den lille flaske i hånden.

Resten af det lille selskab venter tydeligvis på, hvad der nu skal ske.

Et 17 år gammelt øjebliksbillede fra en helt særlig middag.

Men nu er det dukket op igen og har fået et helt nyt bask med verdenshistoriens vinger på grund af dramatiske nylige begivenheder. Her ses billedet:

På højre side af bordet ses Vladimir Putin og den daværende hustru, Ljudmila Putina. På venstre side af bordet ses George og Laura Bush – bagest ses Jevgenij Prigozjin.
På højre side af bordet ses Vladimir Putin og den daværende hustru, Ljudmila Putina. På venstre side af bordet ses George og Laura Bush – bagest ses Jevgenij Prigozjin. Foto: Dmitrij Astakhov/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ikke kun på grund af de egentlig hovedpersoner omkring det opdækkede middagsbord – men på grund af den skaldede mand med den lille flaske i baggrunden: 

For det er Jevgenij Prigozjin, den berygtede Wagner-leder, der for få uger siden omkom efter at være styrtet ned med et fly.

Det er George W. Bushs, der har bragt det gamle motiv til live igen. 

I weekenden deltog han således (via videolink) i en konference i Kyiv, hvor han blev spurgt, hvorvidt han var »chokeret« over Jevgenij Prigozjins død.

»Nej, det var chokerende for mig, at jeg forleden så et billede fra G8-topmødet i Sankt Petersborg, hvor det var ham, der serverede mad for mig,« sagde George W. Bush ifølge Business Insider:

»Han var Putins kok, og han var med på billedet.«

Billedet er fra juli 2006 og blev altså taget i forbindelse med et sammenrend af verdensledere den store russiske by ved Østersøen.

Det var første gang nogensinde, at Rusland var vært for det årlige G8-møde.

Vladimir Putin (th.) og George W. Bush.
Vladimir Putin (th.) og George W. Bush. Foto: Dmitrij Astakhov/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og i den forbindelse blev den amerikanske præsident – med fru Laura Bush – inviteret til middag hos Vladimir Putin – og daværende fru Ljudmila Putina – i Konstantin-paladset.

Det var dengang, at Jevgenij Prigozjin ganske rigtigt havde tilnavnet 'Putins kok', fordi han med sit cateringselskab var på vej frem i den russiske elite.

Ikke mindst fordi Vladimir Putin yndede at bruge hans ydelser, hvor 'Prigo' ofte selv serverede for de højtstående gæster.

George W. Bush har dog i dag ingen erindring om dengang at have mødt 'tjeneren', der siden blev hovedrig, fik sin egen private hær, begik mytteri mod den russiske top og endte med at dø på dramatisk vis.

Så gode venner var lederne fra USA og Rusland dengang i sommeren 2006, George W. Bush og Vladimir Putin. 17 år er længe siden.
Så gode venner var lederne fra USA og Rusland dengang i sommeren 2006, George W. Bush og Vladimir Putin. 17 år er længe siden. Foto: Grigorij Dukor/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Alt, jeg ved, er, at jeg overlevede ham,« sagde George W. Bush i weekenden ved konferencen.

Han vil i øvrigt ikke spekulere i, om værten for middagen dengang for 17 år siden i Konstantin-paladset, Vladimir Putin, vil »overleve« konsekvenserne af den igangværende krig i Ukraine.

»Det er op til det russiske folk. Det er ikke op til det amerikanske folk, det er ikke op til det ukrainske folk,« sagde den tidligere amerikanske præsident:

»Det er op til det russiske folk at afgøre. De er kloge mennesker.«