Ole Henriksen mødte Donald Trumps højre hånd, USA's kommende vicepræsident, Mike Pence, under en musicalforestilling i New York, fredag. Og det gik ikke stille for sig.

Den danske cremekonge, var i teatret med sin mand, Laurence Roberts, for at se den anmelderroste musical, 'Hamilton'. Og han fik sig et chok.

»Vi kunne ikke forstå, hvorfor der var så meget sikkerhed. Og så kom Mike Pence ind og satte sig på samme række som os, på den anden side i salen,« siger Ole Henriksen til BT.

Og Pence er ikke godt selskab i en fyldt teatersal midt på Manhattan.

»Hele salen buede, og det gjorde Laurence og jeg også. Alt hvad han står for, kan jeg slet ikke forholde mig til. Alt det had. Over for minoriteter. Latinoer, jøder, homoseksuelle. Jeg kan ikke have det, fortsætter Ole Henriksen.

For to uger siden stemte Ole Henriksen for første gang i sit liv, efter han i foråret 2015 blev amerikansk statsborger. Han stemte på demokraternes kandidat, Hillary Clinton. Men som bekendt vandt Donald Trump magten i Amerika.

»Jeg kan stadig ikke forstå det, og jeg er et politisk modstykke til ham. Når jeg kigger rundt i New York ser jeg intellektuelle og sofistikerede mennesker, og her er der jo ikke mange, der har stemt på Trump og Pence,« siger Ole Henriksen.

Ole Henriksen var med til at buhe af Mike Pence.
Ole Henriksen var med til at buhe af Mike Pence. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

»Hvis jeg skulle give ham hånden, ville jeg selvfølgelig være respektfuld, men jeg synes, at det er okay, at man buer, hvis man er så fundamentalt uenig med ham, siger Ole Henriksen.

Donald Trump tweetede lørdag, at Pence blev 'chikaneret' i teatret. Men det mener Ole slet ikke, at der belæg for at sige.

»Har Trump virkelig ikke andet at gå op i? USA er et demokrati. Selvfølgelig må vi give vores mening til kende,« siger han.

Da stykket var færdigt holdt en af skuespillerne en dundertale rettet mod Pence og Trump:

»Vi håber, du vil lytte til os. For ja, hr., vi er det divergerede Amerika, og vi er så bange for, at din kommende regering ikke vil beskytte os, vores børn, vores forældre. Vi er bange for, at du ikke vil forsvare vores rettigheder. Vi håber virkelig, at vores teaterstykke vil inspirere dig, så du vil beskytte de vigtige, amerikanske værdier,« råbte skuespilleren, Brandon Victor Dixen, som spiller vicepræsident Aaron Burr i musicalen.

Hele weekenden trak seancen under 'Hamilton' overskrifter i USA. Både på CNN, Fox News og alle de andre store kanaler samt alle de amerikanske dagblade.