Boris Johnson ventes at trække sig torsdag. Det er godt, for det er tid til en frisk start, mener Labour.

Det er en god nyhed, at den britiske premierminister, Boris Johnson, tilsyneladende vil trække sig fra posten.

Sådan lyder det fra oppositionsleder Keir Starmer fra Labour, efter at flere britiske medier har rapporteret, at Boris Johnson vil gå af torsdag.

»Men det burde være sket for lang tid siden. Han har hele tiden været uegnet til posten. Han har været ansvarlig for løgne, skandaler og svindel på industriel skala,« siger Starmer i en erklæring.

Han mener, at Det Konservative Parti, som har været ved magten igennem 12 år, har skabt kaos og krise i Storbritannien.

Derfor er det ikke bare udskiftning i Det Konservative Parti, der er brug for, lyder det.

»Vi har brug for en ny regering. Vi har brug for en frisk begyndelse for Storbritannien,« siger Starmer.

Ifølge flere britiske medier vil Boris Johnson senere torsdag meddele, at han med øjeblikkelig virkning vil trække sig som leder af Det Konservative Parti.

Han agter dog at blive på posten som premierminister frem til efteråret. I løbet af sommeren og sensommeren vil kampen om at blive ny konservativ leder foregå.

Og den vil afgøre, hvem der til efteråret kan overtage posten som premierminister efter Johnson.

Det Konservative Parti holder konference i oktober, hvor håbet og forventningen er, at en ny leder kan være på plads.

Presset på Boris Johnson, som har været premierminister siden sommeren 2019, er steget kraftigt i løbet af de seneste to døgn.

Mere end 50 ministre og viceministre har trukket sig fra den britiske regering i protest mod Boris Johnson. De har samtidig opfordret Johnson til at gå af.

Den britiske regering består af premierministeren, som under sig har 20 kabinetsministre og 99 viceministre. Dermed består regeringen af i alt 120 ministre.

En lang række af sager har hobet sig op og øget presset på ham den seneste tid.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem Chris Pincher. Han blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser.

Tirsdag måtte Boris Johnson undskylde for, at han i februar havde udpeget Pincher til en stilling, hvor han skulle håndhæve partidisciplin.

Det skete, selv om Johnson var blevet orienteret om, at Pincher var anklaget for seksuelle krænkelser.

Også partygate-skandalen, som handler om ulovlige fester holdt i regeringskontorerne, mens landet var underlagt strenge coronaregler, har skabt storm om Johnson.

/ritzau/