Den britiske Lady Lucan, der var gift med hovedpersonen i et af de største mordmysterier i Storbritannien, valgte før sin død at fjerne sine børn fra sit testamente. I stedet efterlader hun hele sin formue til en velgørenhedsorganisation.

Lady Lucan - der havde det borgerlige navn Veronica og var enke-grevinde af Lucan - valgte i september sidste år angiveligt at tage sit eget liv, da hun troede, hun havde fået den neurologiske sygdom Parkinsons.

Hun blev 80 år.

Det skriver det britiske medie The Telegraph.

De sidste år af sit liv levede hun alene, efter hun i siden 1980'erne var stoppet med at tale med sin søster eller sine tre børn - George, Frances og Camilla - som hun fik med sin mand, Lord Lucan, der forsvandt for godt 44 år siden. Årsagen til familieopbruddet skyldtes ifølge Daily Mails kilder angiveligt uenigheder efter mandens forsvinden.

Udover dødsårsagen kom det under en høring i sagen denne uge også frem, at den ældre kvinde havde valgt at fjerne børnene fra sit testamente.

Hendes formue skal i stedet gå til en velgørenhedsorganisation.

»Mor har givet sin formue til hjemløseorganisationen Shelter,« fortalte datteren Camilla Bingham efter høringen til Daily Mail.

Det vides ikke, hvor stor arven er, men alene hendes hus i det centrale område Belgravia i den engelske hovedstad menes at være flere millioner pund værd. Resten af hendes ejendele vil blive solgt på en auktion i Oxfordshire næste måned, og overskuddet vil gå til Shelter.

ARKIVFOTO af Lord Lucan, før han forsvandt og blev sigtet for at have dræbt familiens barnepige. 
ARKIVFOTO af Lord Lucan, før han forsvandt og blev sigtet for at have dræbt familiens barnepige.  Foto: Scanpix
Vis mere

Lady Lucan blev fundet død i det samme to-etagers byhus, hvorfra hendes mand forsvandt for snart 44 år siden, efter deres børns barnepige blev fundet dræbt. Sagen om den forsvundne Lord Lucan endte med at blive et af de største mordmysterier i Storbritannien, og først forrige år blev der sat et punktum i sagen, da en dommer erklærede Lord Lucan - med navnet Richard John Bingham - død, mere end fire årtier efter at han forsvandt.

Der har gennem årene floreret adskillige konspirationsteorier i forbindelse med drabet på barnepigen og Lord Lucans forsvinding.

En af teorierne er, at han i virkeligheden ønskede at slå sin kone ihjel i forbindelse med en bitter kamp om forældremyndigheden over børnene. Han skulle dog angiveligt have forvekslet barnepigen med sin kone, og derfor var det barnepigen Sandra Rivett, der tilbage i 1974 på brutal vis blev banket til døde.

Forrige år hævdede nogle af Lord Lucans gamle venner, at han skulle have begået selvmord for derefter at lade sig fodre til en række tigere i en zoologisk have, da han ville skille sig af med sit lig, fordi han ikke ønskede at efterlade noget af sin arv til Veronica.

ARKIVFOTO af Lady Lucan - her ses hun ankomme til retsmødet, hvor hendes mand, Lord Lucan, blev sigtet for drabet på familiens barnepige.
ARKIVFOTO af Lady Lucan - her ses hun ankomme til retsmødet, hvor hendes mand, Lord Lucan, blev sigtet for drabet på familiens barnepige. Foto: Scanpix
Vis mere

Under høringen i forbindelse i Lady Lucans død kom det frem, at den ældre kvinde troede, hun havde fået Parkinsons sygdom. Til en ven forklarede hun, at hun havde opdaget, at hendes højre hånd rystede svagt, hun havde svært ved at sove, og hun mente, hun havde mistet evnen til at dufte, hun følte sig træt og var begyndt at glemme ting.

Hun begyndte derfor at tale om aktiv dødshjælp med sin ven.

Det var samme ven, der senere meldte hende savnet, efter han ikke havde set hende i to dage, og hun ikke var mødt op, hvor de havde aftalt at mødes i St James' Park.

Bekymret kontaktede vennen politiet, som knuste en rude i hendes hjem for at komme ind - og der fandt de hende ligge på stuegulvet i sit nattøj ovenpå en flaske med blot en pille tilbage.

Retsmedicineren vurderede efterfølgende, at der var tale om selvmord.

Efter en dommer forrige år erkærede Lord Lucan for død, blev parrets 48-årige søn George Bingham arvtager, og dermed fik han titlen af Lord Bingham, Jarl af Lucan.