Både tilhængere og modstandere dropper valgkamp resten af dagen, efter Labour-politikeren Jo Cox blev skudt.

London. Den britiske valgkamp stilnede af torsdag, efter Labour-politikeren Jo Cox blev dræbt af skud på åben gade i byen Birstall i det nordlige England.

Både ja- og nej-siden meddeler, at de indstiller valgkampen resten af torsdagen, mens ja-fløjen heller ikke vil føre valgkamp fredag, meddeler den.

Premierminister David Cameron har aflyst sine planlagte valgmøder torsdag aften efter angrebet på Jo Cox.

Cameron skulle have talt til vælgere i Gibraltar, et britisk territorium ved den spanske sydkyst.

- Det er rigtigt, at al valgkamp er stoppet efter det forfærdelige angreb mod Jo Cox. Jeg gennemfører ikke aftenens vælgermøde i Gibraltar, skriver Cameron på Twitter.

Heller ikke den øvrige proeuropæiske fløj, der kæmper for at få vælgerne til at stemme ja til fortsat britisk EU-medlemskab ved næste uges folkeafstemning, vil fortsætte valgkampen torsdag og fredag, oplyser kampagneledelsen.

- Denne tragedie har chokeret alle i kampagnen og særligt dem i Yorkshire, der har arbejdet sammen med hende. I lyset af de forfærdelige nyheder har vi indstillet valgkampen i dag og i morgen, meddeler Will Straw, der er leder af "Stronger In"-kampagnen.

Også den fløj, der vil have briterne til at stemme "Leave", meddeler, at der ikke vil blive ført valgkamp resten af torsdagen.

Ifølge de første meldinger fra flere britiske medier blev Labour-parlamentarikeren både stukket ned og ramt af skud. Hun døde knap en time efter, at hun var blevet angrebet, oplyser politiet i en meddelelse.

Det er endnu uklart, om der lå et politisk motiv bag angrebet på Jo Cox, der er en del af den proeuropæiske fløj, som ønsker, at Storbritannien bliver i EU.

/ritzau/Reuters