Nordmændene udviser stor interesse for Anders Breiviks retssag, der er blevet noget af en seersucces for den licensbetalte Tv-kanal, NRK.

Seertallene i dagtimerne er således næsten tredoblet, siden tv-stationen begyndte at sende fra retssagen mandag morgen. Christian Tollnen, der er chef for seer-research på NRK, oplyser til BT, at det gennemsnitlige seertal i dagtimerne normalt ligger på ca. 60.000, mens de i retssagens fire første dage har været markant højere.

Dog er interessen tilsyneladende på retræte, da tallene langsomt er dalet, som dagene er skredet frem. De fire første dages seertal er som følger:

Mandag: 173.000
Tirsdag: 178.000
Onsdag: 161.000
Torsdag: 138.000

Tallene afspejler dog kun de seere, som er blevet hængende på kanalen i længere tid af gangen. Regner man alle seere med – dvs. seere, der har set retssagen i minimum et minut i dagtimerne – er seertallet hele 900.000. Det er ca. 20 pct. af Norges samlede befolkning.

Christian Tollnen oplyser videre, at seertallet til nyhedsudsendelserne om aftenen, som naturligt nok er fyldt med reportager fra retssagen, langt overstiger seertallene i dagtimerne og ligeledes har været stigende siden mandag.