Lyt til artiklen

Anders Behring Breivik har under afhøring fortalt politet, at det var svært at løsne det første skud, men derefter foregik det på autopilot.

Det fortæller hans advokat, Geir Lippestad til den norske Adresseavis.

- (..) Hele hans krop sagde nej, men han gjorde det alligevel. Herefter foregik det på autopilot, siger Breiviks forsvarer.

Den 32-årige terrorsigtede var søndag eftermiddag tilbage på Utøya for at rekonstruere sine grufulde handlinger, der foreløbig har kostet 69 personer livet.

Den norske avis erfarer, at Breivik under de mange timers afhøringer med politiet, har siddet med et kort over øen for bedre at kunne huske sine uhyrlige gerninger.

Under flere afhøringer har Breivik været rolig og fattet, men politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby fortæller, at den 32-årige terrosigtede ikke var helt upåvirket, da han var tilbage på Utøya.

- Sigtede bar præg af, at han ikke var uberørt, men det ikke noget udtryk for anger over det, han har gjort. Han har hele tiden været rolig og samarbejdsvillig, og det var han også på Utøya, sagde han.

Politiadvokaten fortalte også, at der kom mange nye detaljer frem i forbindelse med Breiviks besøg på Utøya, men han ønskede ikke at uddybe, hvad de nye oplysninger handlede om.