Tre danske turister savnes fra området nær Rafina i Grækenland, der hærges af skovbrande, oplyser Bravo Tours natten til tirsdag.

»Vi mangler at få kontakt med tre personer. Men vi regner med, satser på og håber på, at deres mobiltelefoner ligger oppe på hotellet,« siger Stig Elling, rejseambassadør for selskabet Bravo Tours, kort før kl. 01.00.

»Det kan også være, at de står nede ved bådene og venter på at komme afsted,« tilføjer han.

39 danskere blevet evakueret fra et hotel nord for havnebyen Rafina, kunne Stig Elling oplyse sent mandag aften.

Folk i byen Rafina observerer flammerne på afstand. Mandag aften den 23. juli.
Folk i byen Rafina observerer flammerne på afstand. Mandag aften den 23. juli. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis
Vis mere

»Det er et hotel, der ligger meget tæt på stranden, og der hvor branden er,« fortæller han.

11 af danskerne var på en udflugt, da meldingen, om at hotellet skulle evakueres, kom. De undlod at køre tilbage til hotellet.

Dem, der befandt sig i området, fik at vide, at de skulle forlade hotellet, tage deres vigtigste ejendele med og løbe ned til stranden.

Et hus i flammer i byen Mati, der ligger øst for Athen. Billedet her er fra mandag aften den 23. juli.
Et hus i flammer i byen Mati, der ligger øst for Athen. Billedet her er fra mandag aften den 23. juli. Foto: Thanassis Stavrakis
Vis mere

Fem af danskerne er blevet evakueret fra stranden, fortæller rejseambassadøren. De sidste 23 venter stadig. Det er tre af disse, som Bravo Tours endnu ikke har fået kontakt til.

»De sidste skal hentes af en båd, der sejler dem til Rafina. Herfra skal de med bus til Athen,« siger Stig Elling.

I den græske hovedstad, Athen, vil de blive indlogeret på et hotel, indtil de ved, om de kan vende tilbage.

Røg indhyller en motorvej ved Kineta, tæt på Athen, hvor en af de mange skovbrande hærger i øjeblikket.
Røg indhyller en motorvej ved Kineta, tæt på Athen, hvor en af de mange skovbrande hærger i øjeblikket. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

I området er der dårligt mobilnet, og oplysningerne om danskerne er få, fortæller Stig Elling, der påpeger, at der ikke foreligger oplysninger om danskere, der er kommet til skade.

Det har ikke været muligt for Bravo Tours' egne folk at komme til området og hjælpe gæsterne, da de græske myndigheder ikke vil tillade det på grund af sikkerheden. Derfor er det selskabets agenter i området, der hjælper danskerne.

Det er to store skovbrande på hver sin side af Athen, der har forårsaget evakueringen. Brandene er ude af kontrol, oplyser myndigheder i hovedstaden, som har erklæret undtagelsestilstand i området, skriver nyhedsbureauet AP.

Mindst 20 personer er omkommet i flammerne.

Skovbrandene hærger i Grækenland - her nær byen Rafina tæt på hovedstaden Athen.
Skovbrandene hærger i Grækenland - her nær byen Rafina tæt på hovedstaden Athen. Foto: COSTAS BALTAS
Vis mere

Ifølge Stig Elling er Bravo Tours det eneste danske rejseselskab, der på nuværende tidspunkt evakuerer gæster i området.

Den første brand startede i en fyrretræsskov tæt ved kystbyen Kineta, der ligger 50 kilometer vest for Athen. Den anden store brand brød ud i Penteli-området nordøst for Athen mandag eftermiddag.

Udenrigsministeriets Borgerservice råder personer, der er i nærheden af brandene, til at udvise forsigtighed og følge vejledning fra lokale myndigheder:

B.T. var sent mandag aften i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, der indtil videre ikke havde kommentarer om danske statsborgere, der opholder sig i Grækenland.

Er du i Grækenland? Så hører B.T. meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Skovbrandene hærger i Grækenland - her nær byen Rafina tæt på hovedstaden Athen.
Skovbrandene hærger i Grækenland - her nær byen Rafina tæt på hovedstaden Athen. Foto: COSTAS BALTAS
Vis mere
Lokale kigger på røgen fra en skovbrand i Kineta tæt på Athen, Grækenland.
Lokale kigger på røgen fra en skovbrand i Kineta tæt på Athen, Grækenland. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere
Brandmænd forsøger at få bugt med flammerne ved Athen-forstaden Neo Voutsa.
Brandmænd forsøger at få bugt med flammerne ved Athen-forstaden Neo Voutsa. Foto: ?????????? ?????
Vis mere