Syrien er i opløsning for øjnene af os, siger FN-udsending Lakhdar Brahimi.

SYRIEN: Selvom Syriens præsident Bashar al-Assad nok er i stand til at klynge sig til magten lidt endnu, er landet i opløsning. Det advarede FNs og Den Arabiske Ligas udsending i Syrien, Lakhdar Brahimi, FNs Sikkerhedsråd om tirsdag, fortæller flere diplomater til Reuters.

Brahimi appellerede til de 15 medlemslande i sikkerhedsrådet om at tage initiativ til at sætte en stopper for den syriske borgerkrig. Det er dog endnu ikke klart, om hans seneste rapport - der er den mest dystre siden hans udnævnelse sidste år - formår at overtale Rusland til at støtte konkrete FN-foranstaltninger, der har til formål at stoppe blodsudgydelserne.

- Landet er ved at gå i opløsning for øjnene af alle, sagde Brahimi på det lukkede møde ifølge Reuters.

- Kun det internationale samfund - og først og fremmest sikkerhedsrådet - kan hjælpe, tilføjede han.

Han slog samtidig fast, at Assad ikke kan blive en del af en overgangsregering i landet.

FNs Sikkerhedsråd har siden 2011 været hæmmet af Rusland og Kina, der - modsat USA og store dele af Europa - afviser at overveje sanktioner mod Assads regering.

Yderligere sagde Brahimi, at et »hidtil uset niveau af rædsel« er nået i Syrien, og at både regeringen og oppositionen har begået grusomme forbrydelser. Det skriver Reuters.

Den 22 måneder lange konflikt i Syrien har kostet mere end 60.000 mennesker livet.

Oppositionsgruppen Syrian Observatory for Human Rights oplyste tidligere tirsdag til Reuters, at man har fundet mindst 65 dræbte personer i kvarteret Bustan al-Qasr i den syriske storby Aleppo. Billeder viste en bunke af lig liggende ved en mindre flod i Aleppo. De døde blev angiveligt alle bagbundne og dræbt ved skud i hovederne.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.