Velmenende ord og kondolencer er ikke nok. Den amerikanske våbenlov skal ændres, lyder det fra New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, og en række af hans kollegaer.
Velmenende ord og kondolencer er ikke nok. Den amerikanske våbenlov skal ændres, lyder det fra New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, og en række af hans kollegaer. Foto: JOHN MOORE

USA: Det var godt, at præsident Barack Obama udtalte en række medfølende ord til de berørte familier i Newtown, Connecticut, efter det skoleskyderi, som endte med et samlet drabstal på 20 børn og seks voksne. Men det er langt fra nok.

Obama skal hurtigst muligt i gang med at ændre våbenloven i USA, mener Michael Bloomberg, der foruden at være borgmester i New York også er medformand i »Mayors Against Illegal Guns« (Borgmestre Imod Ulovlige Våben, red.), som tæller over 725 amerikanske borgmestre.

- Præsident Obama sendte rettelig sine hjertevarme kondolencer til familierne i Newtown, men landet har brug for, at han sender et lovforslag til Kongressen for at gøre noget ved det her problem, siger Michael Bloomberg.

- At opfordre til »meningsfuld handling« er ikke nok. Vi har brug for omgående handling. Vi har hørt al den retorik før. Det, som vi ikke har set, er lederskab - hverken fra Det Hvide Hus eller Kongressen. Det må høre op i dag, fastslår borgmesteren.

Fredag morgen lokal tid gik gerningsmanden, der ifølge flere internationale medier er 20-årige Adam Lanza, iklædt sort, skudsikker vest ind i den del af Sandy Hook Elementary School, der huser 0. til 4. klasse, og skød vildt omkring sig.

Efter at have dræbt 20 børn og seks voksne skal han have skudt sig selv.

Derudover blev Adam Lanzas mor, som var ansat på Sandy Hook Elementary School, fundet død i sin 20-årige søns hjem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.