Fleres dages intensiveret pres fra løbere, politikere og den brede offentlighed har nu fået New Yorks borgmester til at aflyse det traditionsrige løb på søndag.

47.000 løbere kommer alligevel ikke til at løbe New York City Marathon på søndag. Fredag eftermiddag lokal tid valgte myndighederne i den amerikanske storby samt løbets arrangører at aflyse maratonet som følge af superstormen Sandys ødelæggelser. Det skriver nytimes.com.

Aflysningen er historisk, eftersom løbet har været afholdt hvert år siden 1970, inklusiv løbet i 2001, der blev gennemført blot to måneder efter 11. september-angrebet.

Kritikere mener, det ville være usmageligt at afholde løbet på søndag, mens så mange mennesker i området stadig lider under stormens ødelæggelser. Samtidig mener de, at byen bør fokusere på at komme på fode igen - ikke på et maratonløb.

New Yorks borgmester, Michael R. Bloomberg, og direktøren for New York City Marathon, Mary Wittenberg, har tidligere talt for at gennemføre løbet, fordi det ville bidrage med et både moralsk og økonomisk skub, men efter et massivt pres om en aflysning gav de efter.

- Løbet har været en integreret del af New York Citys liv i 40 år og er en begivenhed, titusinder af newyorkere deltager i, skriver Bloomberg i en pressemeddelelse fredag aften dansk tid ifølge nytimes.com.

- Maratonet har altid bragt os tættere sammen og inspireret os med historier om mod og udholdenhed, men vi ønsker ikke, at der skal hænge en mørk sky over løbet og dets deltagere, og derfor har vi valgt at aflyse det. Vi kan ikke tillade en kontrovers over en atletisk begivenhed - selv en så meningsfuld en som denne - at aflede opmærksomheden fra det vigtige arbejde, der udføres, for at få byen tilbage på sporet efter stormen, lyder det fra borgmesteren.

Ifølge TV 2 News var 530 danskere tilmeldt søndagens maraton.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.