Ifølge tidligere operativ chef hos PET, Hans Jørgen Bonnichsen, så er den aktuelle gidseltagning et udtryk for, at de to brødre er indstillet på at forhandle.

FRANKRIG: Der udspiller sig højdramatiske scener nord for Paris, hvor de to Kourachi-brødre, der mistænkes for at stå bag attentatet mod Charlie Hebdo i onsdags, har forskanset sig i bygning tilhørende et trykkeri - angiveligt med et eller flere gidsel i deres varetægt.

Og gidseltagningen er et udtryk for, at brødrene er indstillede på at forhandle, mener Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef hos PET.

»I det øjeblik, man tager et gidsel, så er det fordi, gidseltagerne vil en forhandling. Ellers er der ingen pointe i at tage et gidsel. Det er en vare, gidseltagerne forhandler med,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Derfor er det heller ikke nødvendigvis dårligt nyt for de franske myndigheder, når en 48 timer menneskejagt ser ud til at skulle finde sin afslutning i byen Danmartin-en-Goele, som ligger nordøst for Paris.

»Selvom situationen er meget kritisk, så er der en mulighed for at forhandle. Og deres trænede forhandlere vil tage over herfra og lytte og lytte og lytte, indtil man finder en mulighed,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

De to brødre har hidtil ageret koldblodigt og kynisk - ikke mindst under attentatet onsdag i Charlie Hebdos redaktionslokaler, hvor 12 mennesker brutalt blev skudt ned. Men den desperate situation kan have fået de to brødre til at ændre strategi.

»Der er forskel på at jage og være den, der bliver jaget. Forleden havde de styr på situationen, men de er pressede og desperate nu og sandsynligvis ikke i stand til at planlægge koldt og kynisk,« vurderer han.

Han slår dog samtidig fast, at aktionen sagtens kan ende blodigt.

»Det kan sagtens tænkes, at det her slutter med en blodig konfrontation, hvis myndighederne vælger at gå ind, eller hvis gidseltagerne vælger at gå til angreb,« siger han.