82 studerende dræbt ved bombeeksplosion i Aleppo i Syrien.
82 studerende dræbt ved bombeeksplosion i Aleppo i Syrien. Foto: -

En række voldsomme eksplosioner på et syriske universitet har såret og dræbt et stort antal studerende. Endnu har ingen taget ansvaret.

82 mennesker mistede tirsdag livet, da to store eksplosioner rystede et universitet i den syriske storby Aleppo, har FNs Syrien-udsending oplyst til Sikkerhedsrådet.

- En fej terrorhandling ramte de studerende ved Aleppo Universitet, mens de var i gang med deres eksaminer. Denne handling dræbte 82 studerende og sårede 162 andre studerende, sagde Bashar Ja’afar ifølge Reuters.

Dødstallet er steget flere gange i løbet af tirsdagen, efter at syrisk stats-TV som det første medie kunne berette om voldsomme eksplosioner ved universitetet. Det var muligvis et missil, der slog ned, men det er endnu uklart, hvem afsenderen er.

Tilhængere af Syriens præsident Bashar al-Assad anklager syriske oprørsgrupper for at stå bag, mens oprørerne hævder, at det var et fly fra regeringshæren, der affyrede missiler mod universitetet. Det ligger i et regeringskontrolleret område, men har længe været kendt som et arnested for oprøret mod præsident Bashar al-Assads regime.

52 lande, heriblandt Danmark, opfordrede mandag FNs Sikkerhedsråd til at lade Den Internationale Straffedomstol (ICC) retsforfølge de syriske krigsforbrydere for deres ugerninger begået under den 22 måneder lange konflikt, hvor 60.000 mennesker ifølge FN har mistet livet. Men Rusland - der har vetoret i Sikkerhedsrådet, og som er Assads allierede - blokerede som ventet initiativet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.