Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Er du i London, og har du foto eller video?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det centrale London blev torsdag aften ramt af et mindre kaos, efter en bombe fra Anden Verdenskrig blev fundet i floden Themsen, der løber igennem den engelske hovedstad.

Det skriver flere engelske medier, heriblandt Daily Mail og Mirror.

Fundet af den udetonerede bombe medførte, at de befærdede broer Waterloo Bridge og Westminster Bridge blev lukket, hvilket angiveligt udløste et trafikalt kaos.

Desuden blev undergrundsstationen Westminster Station også evakueret for en sikkerheds skyld. Ifølge Daily Mail er én indgang imidlertid blevet åbnet igen. Og lidt efter klokken 23.00 skriver avisen, at broerne lige er blevet åbnet for trafik igen efter at have været spærret af i tre timer.

Det bekræfter Westminster Police på Twitter kort før klokken 23.30.

'Westminster Bridge er nu åben. Victoria Embankment (hvor bomben blev fundet, red.) er fortsat spærret af mellem Bridge Street til Northumberland Avenue. Ingen andre broer er lukkede', lyder det fra politiet.

Anordningen blev fundet i floden ved Victoria Embankment ved lavvande af bygningsingeniører i forbindelse med en udgravning. Bomben skulle angiveligt have en størrelse på 60 X 30 centimeter. Eksperter er tilkaldt med henblik på at destruere den.

På Twitter opfordrede politiet tidligere på aftenen folk til at bevare tålmodigheden.

'Vær venlige at bære over med os, mens vi tager os af det formodede krigsmateriel fra Anden Verdenskrig', skrev Westminster Police på det sociale medie.

Det var længe uvist, hvornår de lukkede veje ville blive åbnet igen.

”Der er sat vejspærringer op i og omkring området, mens genstanden bliver undersøgt,” sagde en talsmand fra politiet ifølge Mirror.

Under Anden Verdenskrig blev London udsat for et massivt bombardement af tyske bombefly, og man finder indimellem udetonerede våben fra krigen i den engelske hovedstad, skriver både Daily Mail og nyhedsbureauet AP.

Foto: Google Earth
Vis mere