En kendt norsk blogger langer kraftigt ud efter tøjkæden Zara. Hun mener, at deres størrelser er alt for små.

Bare indrøm det: Hvor tit har du ikke stået i et prøverum og svedt, mens du har bandet over resultatet, du ser i spejlet?

Hvis du ligner den gennemsnitlige danske kvinde, så er det sket mere end en gang, og måske har du også haft fornemmelsen af, at størrelserne lige som skrumper lidt for hver gang, du går på shopping.

Men nogle gang er det måske slet ikke dig og din figur, men tøjmærkernes størrelser, der er noget galt med.

Det mener i hvert fald den norske blogger, Martine Halvorsen, som forleden blev så arrig efter et besøg i en Zara-butik, at hun fór til tasterne og skrev et indlæg om sin oplevelse på sin blog.

Under overskriften 'Zara, vi må ha' en snak' fortæller hun, hvordan hun, som normalt bruger en størrelse 40, hverken kunne passe butikkens bukser i størrelse 42 eller 44.

'De passer ikke, selv om jeg bruger de størrelser, som i normalt har. Jeg bliver ked af det. Jeg bliver vred, og jeg er desperat (...) Jeg er 180 centimeter høj og er normalt en størrelse 40, og en størrelse 42, og en sjælden gang en 38. Jeres størrelses-repertoire går så højt, men alligevel passe de ikke. Når du går op i en størrelse 44 i noget tøj, og det stadig ikke passer, så vil jeg vove den påstand, at der er noget helt galt,' skriver hun på bloggen.

Foto: Martine Halvorsen
Vis mere

Blogindlægget er illustreret med to billeder fra prøverummet, hvor man ser en noget misfornøjet Martine Halvorsen posere foran spejlet. Og hun spørger retorisk i indlægget, om det er hende, som bør gå på kur, eller om Zara bør have flere størrelser.

Derefter har hun lagt et billede ind fra Zaras reklamekampagne 'Love your curves' - elsk dine kurver, hvor man ser to meget unge og magre kvinder.

'Jeg vælger at lade plakaten tale for sig selv. Men jeg døjer lidt med at elske mine efter besøget hos jer,' skriver hun.

Tøjgiganten kom i øvrigt i stor modvind på grund af kampagnen, fordi mange - som Martine Halvorsen - havde mere end svært ved at se de to unge modellers kurver.

Martine Halvorsen er et kendt ansigt i Norge. Hun har deltaget i en dokumentarserie 'Sykt perfekt' på norsk TV2, og hun var også med i en sæson af 'Top Model Skandinavia' på kanalen FEM. Her så folkene bag programmet væk fra traditionelle modelkrav.

Over for avisen Dagbladet forklarer bloggeren, at hun bliver rasende over, at hun ikke kan passe bukser, trøjer og kjoler i nogle butikker, selv om hun har en helt 'normalt' størrelse.

»Det er provokerende, især fordi jeg betragter mig selv som helt almindelig og gennemsnitlig. Og det er en skam, for jeg kan godt lide hele konceptet og meget af tøjet meget godt. Men så kan jeg ikke passe det, og jeg føler det meget ekskluderende. Jeg tænker, at det måk være gange mange, som ikke kan passe deres tøj, og så boykotter Zara jo en enorm stor kundegruppe.«

Selv om hun i indlægget direkte inviterer til dialog med Zara, har hun endnu ikke været i kontakt med tøjkæden. Hun har nemlig ikke kunnet finde deres kontaktoplysninger.

Heller ikke norske Dagbladet har kunnet få en kommentar fra Zara.