Tre dræbt og syv såret under de blodigste kampe i det østlige Ukraine siden november.

København: Tre ukrainske soldater er blevet dræbt og syv andre er blevet såret under kampe i det seneste døgn, oplyser militæret. Det er det største antal dødsofre på et døgn i den ukrainske konflikt siden midten af november.

- Kampe eskalerede langs det meste af fronten. I gennemsnit sker hvert tredje angreb med tunge våben eller granater, som er blevet forbudt at anvende for parterne i henhold til Minsk-aftalen, siger en talsmand for militæret.

Separatisterne anklager samtidig de ukrainske styrker for at bryde våbenhvilen.

Over 9000 soldater og civile er bliver dræbt i konflikten, som begyndte i 2014.

Kampene blev optrappet samme dag som Ukraines regering under ledelse af premierminister Arsenij Jatsenjuk kæmpede med en ulmende regeringskrise i Kijev.

- Vi har nok underskrifter til at få udløst mistillidsafstemningen, siger parlamentarikeren Mustafa Naijem fra præsident Petro Porosjenkos store parti og bekræfter spekulationer om et mistillidsvotum, efter at Den Internationale Valutafond (IMF) har truet med at tilbageholde det meste af et nødlån på omkring 117 milliarder kroner, hvis ikke politiske reformer bliver sat i værk.

Jatsenjuk vil ifølge iagttagere være nødt til at udskifte flere af sine ministre, hvis han skal have en chance for at genopbygge tilliden til regeringen.

Sidste år lå Ukraine som nummer 130 på organisationen Transparency Internationals liste over korruptionsgraden i verdens lande.

/ritzau/AFP