Israel har besvaret adskillige raketangreb fra Gaza ved at bombe »terrormål« nær en moské. Mindst én er dræbt og seks såret.

Israels luftvåben har bombet »terrormål« i Gazastriben, hvorfra der fredag morgen blev affyret flere raketter mod sydisraelske byer.

Palæstinensiske læger oplyser til Reuters, at gengældelsesangrebet har kostet en dreng på ti år livet og såret mindst seks andre nær en moské i Gaza By.

»Enhver raket affyret af Hamas har som mål at slå civile i Israel ihjel. Enhver raket er en krigsforbrydelse,« skriver hæren på sin officielle Twitter-profil.

Her står der også, at der er blevet affyret 18 raketter fra Gaza mod Israel, siden en 72 timer lang våbenhvile mellem Hamas og Israel udløb fredag morgen klokken 07 dansk tid.

Et vidne fortæller til Reuters, at der var en kæmpe eksplosion i Gaza By, og at området blev indhyllet i røg.

Islamisk Jihad har taget ansvar for flere af raketangrebene, mens Hamas har afvist at stå bag. Det sætter Berlingskes korrespondent i Gaza, Allan Sørensen, et stort spørgsmålstegn ved.

»Hamas har afvist at stå bag, men man kan stille det spørgsmål: Hvorfor har Hamas kunnet holde Islamisk Jihad hen i tre dage, og nu kan de lige pludselig ikke længere. Hamas har mange gange sagt, at det er de andre, det er ikke os. Det er et gammelt trick,« siger Allan Sørensen, der har fået bekræftet af et Hamas-medlem, at bevægelsen atter er grebet til våben.

I Israel er der ingen meldinger om omkomne, og det kan skyldes, at Israels serie af missilstationer - kaldt »Jernkuplen« - har haft travlt med at skyde raketter ned. Ifølge den israelske hær er en civil og en soldat lettere såret som følge af en raket, der slog ned nær et regionalt råd i Negev-ørkenen.

Fredag har Israel slået fast, at man ikke vil forhandle med palæstinenserne om at forny en våbenhvile, så længe militante fortsætter med at affyre raketter mod israelsk territorium.