Den 19-årige Maria Ladenburger fra Freiburg i det sydlige Tyskland blev fundet død i en flod den 16. oktober. Fredag blev hendes formodede morder anholdt, en 17-årig asylansøger fra Afghanistan, og han har erkendt drabet.

Det skriver Süddeutsche Zeitung.

Maria Ladenburger blev fundet død i floden Dreisam i Freiburg, efter hun forinden havde været til fest. Ved floden fandt man hendes tørklæde og en tot delvist afbleget hår på 18,5 centimeter, som man forventede kunne passe til gerningsmanden, men DNA-prøver af håret gav ingen resultater i politiets database.

Gennem overvågningsbilleder fra området og undersøgelser på nettet kunne man klarlægge Maria Ladenburgers sidste timer. Hun havde forladt en fest klokken 02.40 og var på vej hjem på cykel, da hun blev udsat for en voldtægt og en voldelig forbrydelse, der ledte til hendes død, fortæller David Müller, der ledte politiets efterforskning af sagen, i en pressemeddelelse.

På overvågningsbillederne kunne man blandt andet se, at den mistænkte person havde en meget speciel frisure, der kunne matche med det hår, man fandt ved gerningsstedet. Fredag blev den 17-årige asylansøger arresteret, og DNA-prøverne fra ham matchede med en række prøver fra gerningsstedet, heriblandt hårtotten. Han har siden erkendt forbrydelsen.

Den 17-årige havde boet hos en familie i Freiburg, der havde taget ham ind. Han havde ikke nogen kriminelle fortilfælde på samvittigheden.

Freiburg, markeret med pilen, i det sydlige Tyskland, tæt på grænsen til Frankrig og Schweiz. Vis mere

Efterforksningsholdet bag Maria Ladenburgers drab aholder pressemøde den 3. december. Vis mere

Maria Ladenburger var medicinstuderende og datter til Dr. Clemens Ladenburger, der er assistent til formanden for den juridiske afdeling i Europa-Kommisionen.

Undersøger andet drab

En 27-årig kvinde blev i starten af november også voldtaget og myrdet i byen Endingen tæt på Freiburg. Hun havde været på en løbetur, da forbrydelsen fandt sted.

Både den 27-årige og Maria Ladenburgers sag efterlod store spørgsmål for politiet og lokalbefolkningen, der nu angiveligt vil finde ud af, om den 17-årige kan være involveret i sagen med den 27-årige.

Efterforskerne gør dog opmærksom på, at der på nuværende tidspunkt ingen forbindelse er mellem de to drab, men at man i sagen med den 27-årige ikke har efterforsket samtlige tråde, skriver Süddeutsche Zeitung.