Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kryptovalutaen Bitcoin fortsætter sit fald og nåede onsdag et nyt lavpunkt. Ikke siden december 2020 har den været mindre værd.

Den står til omkring 20.000 amerikanske dollar. Dermed er værdien af en bitcoin faldet med 28 procent siden fredag, og den har mistet halvdelen af sin værdi i år.

Siden den var på toppen i november sidste år til 69.000 dollar, er den faldet med 70 procent. Det skriver Reuters.

Samtidig trækker bitcoin mange af de mindre kryptovalutaer med sig nedad. Kryptovalutaen Celcius indefrøs således kunders ret til at få penge udbetalt.

Siden den var på toppen for 18 måneder siden, er den faldet med 70 procent.
Siden den var på toppen for 18 måneder siden, er den faldet med 70 procent. Foto: DADO RUVIC
Vis mere

Kryptovalutaer har haft en hård uge. Den amerikanske kryptoudlåner Celcius frøs udbetalinger og tranfers mellem forskellige konti. Det gav frygt for et større fald i de digitale markeder.

Forventningerne om en større rentestigning i USA, som svar på inflationen i verdens største økonomi, har også øget presset mod risikable investeringer som kryptovalutaer og aktier.

Værdien af det globale kryptomarked er faldet til under 900 milliarder viser CoinMarketCap-data. Værdien var på hele 2,97 billioner dollar i november sidste år.

Ifølge Wall Street Journal har Celcius hyret advokater, der skal lede efter mulige investeringsmuligheder for deres investorer.

Faldet på en bitcoin trækker også de mindre kryptovalutaer med sig.
Faldet på en bitcoin trækker også de mindre kryptovalutaer med sig. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

Andre læser også