Lyt til artiklen

En 22-årige sikhisk mand - Harman Singh - får ros fra hele verden på de sociale medier for sin medmennskelighed.

Et billede af Harman Singh er gået viralt, fordi han tog sin religiøse hovedbeklædning, en turban, af for at lægge den under hovedet på en dreng, der var blevet kørt ned af en bil uden for Harman Singhs hjem i Auckland i New Zealand, og som blødte fra baghovedet.

Blandt sikher, er turbanen en trosgenstand, der repræsenterer ære, selvrespekt, mod, åndelighed og fromhed, og en sikher må ikke tage turbanen af.

At den unge mand lader de religiøse foreskrifter komme i anden række for at hjælpe et andet mennesker har rørt mange, som har kommenteret hændelsen på Twitter og Facebook og skrevet kommentarer som ‘godt gået’ og  ‘du er en helt’ til Harman Singh.

LÆS OGSÅ

Harman Singh, der er fra Indien, og som studerer i Auckland, siger til avisen Herald on Sunday, at han er blevet overvældet over antallet af hilsner fra hele verden.

»Total fremmede beder om at være venner på Facebook og tusindvis af mennesker har sagt ‘Godt gået’. Jeg gjorde kun, hvad enhver anden også ville gøre, hvis man forsøger at være et anstændigt medlem af samfundet,« siger Harman Singh til avisen.

Drengen er blevet opereret. Hans tilstand er stabil, og han skal nu komme sig efter operationen skriver Herald on Sunday.