Den kvinde, der blev gennembanket af soldater i Kairo, har det fysisk fint, men psykisk dårligt.

Billeder og videooptagelser af en egyptisk pige, der bliver gennembanket af egyptiske soldater har chokeret verden. USA's udenrigsminister Hillary Clinton har fordømt overfaldet, og tusinder af egyptiske kvinder demonstrerede tirsdag over overfaldet.

Kvindens skæbne har været uvis, men ifølge dr.dk's udsendte i Kairo overlevede pigen den brutale behandling. Kvinden var med til at demonstrere mod den egyptiske hær, men løb ikke hurtigt nok, da hæren angreb.Soldaterne indhentede hende, slog hende med meterlange knipler, og trak i hende, så hendes slør og hendes muslimske klædedragt, abayaen, blev revet op og blottede hendes blå bh.

En soldat reagerede ved at trampe hende gentagne gange mellem brysterne og på maven.

- Jeg prøvede at redde hende og sagde til soldaterne, at det var en pige, de slog på, men de var ligeglade. Til sidst mistede jeg selv bevidstheden på grund af slagene, siger Hassan Mahmoud, der forsøgte at skærme pigen fra knippelslagene, til dr.dk's udsendte.

Kvinden selv er en ung, politisk aktivist og studerende, men hun vil ikke have sit navn frem eller udtale sig til medierne.

Nu er hun hjemme hos sin familie og ønsker ikke sin identitet frem, siger Sally Thoma Moore, en fremtrædende aktivist og psykiater.

- Rent fysisk har hun det ok nu, men psykisk er det meget svært for hende. Hun er religiøs og går med slør, og den uanstændighed, der overgik hende, er ikke let for hende, siger psykiateren.

Hun håber, at kvindens historie kan få flere til at bakke op om modstanden mod hæren, som indtil videre ikke har den store folkelige opbakning i Egypten. Og hun er sikker på, at den nu verdenskendte, anonyme kvinde nok skal klare sig.

- Hun er en sej pige, så hun vil få det godt igen, siger Moore til dr.dk.

/ritzau/