Billedet af en tyrkisk betjent, der bærer den kun treårige livløse dreng, Aylan Kurdi, væk fra stranden i Bodrun i Tyrkiet, er blevet symbolet på flygtningekrisen. Nu fortæller drengens faster om familien.

Aylan Kurdi var sammen med sin femårige storebror og deres mor og far på vej til den græske ø Kos. Men så langt nåede familien aldrig. Tirsdag kæntrede båden med de mange flygtninge, og Aylan Kurdi, hans storebror og mor blev fundet livløse på stranden i Bodrum i Tyrkiet.

LÆS OGSÅ:

Den eneste i familien, der overlevede, var faren, Abdullah. Han forsøgte desperat at redde sine to sønner ved at klamre sig til en jolle, men måtte til sidst opgive kampen for redde sønnernes liv. Torsdag sagde han farvel til familien i et lighus i byen Mugla, Tyrkiet.

Abdullahs eneste ønske er nu at rejse tilbage til Kobane i Syrien og begrave sin lille familie. For herefter selv at blive begravet ved siden af dem. Det fortæller hans søster, der efter ulykken blev ringet op af et familiemedlem.

»Jeg hørte nyheden klokken fem i morges. Min bror havde sagt: min kone og to drenge er døde,« fortæller søsteren, Teema Kurdi, til det canadiske medie ottawacitizen.

Aylan på tre år og hans storebror, Galip, på fem år ses her smilende sammen med en tøjbamse. Onsdag morgen blev de fundet druknet, da deres båd på vej mod den græske ø Kos kæntrede. 
Aylan på tre år og hans storebror, Galip, på fem år ses her smilende sammen med en tøjbamse. Onsdag morgen blev de fundet druknet, da deres båd på vej mod den græske ø Kos kæntrede. 
Vis mere

Familien på fire var kurdiske flygtninge fra Kobane i Syrien. De forsøgte desperat at nå til Canada, hvor farens søster bor og arbejder som frisør. Søsteren havde forsøgt at hjælpe dem med at ansøge om at få asyl, men ansøgningen blev afvist. Alligevel var familien fast besluttet på at nå til Canada.

»Jeg forsøgte at sponsorere dem, og jeg har mine venner og naboer, der hjalp mig med bankudbetalinger, men det lykkedes ikke, og derfor tog de af sted med båden. Jeg betalte endda husleje for dem i Tyrkiet, men det er forfærdeligt, måden de behandler syrere på der,« fortæller hun.

Udover de to brødre og deres mor omkom otte andre flygtninge, der var ombord på båden mod Kos.

Abdullah Kurdi var frisør i Damaskus i hjemlandet Syrien før flugten mod Europa.